Egy klasszikus felturbózva: gesztenyepüré narancsos habbal és narancslikőrös aszalt gyümölcsökkel

Mi úgy gondoljuk, hogy egyik karácsonyi szakácsnak sem feladata otthon megszakadni a munkában az ünnepek szent napjain. Ezért mutatjuk meg egy csomó egyszerűen összedobható, de izgalmas és elegáns fogás receptjét, most például ezt.

A gesztenyepüré akkor is nagyon finom, ha csak egy jó adag házilag felvert tejszín kíséri, de ha abba még narancshéj is kerül, és a rétegek közül előkerül egy-egy falat aszalt gyümölcs, akkor tényleg felejthetetlen desszert lesz, miközben munkánk alig volt vele. Az aszalt barack helyett kandírozott narancshéjakat vagy rumban megforgatott aszalt meggyet is használhatsz.

Nyugodtan duplázd a rétegeket.
Nyugodtan duplázd a rétegeket.Peter_Horvath

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm gesztenyepüré (édes)
  • fél iter tejszín
  • 1 bionarancs
  • fél deci narancslikőr
  • 1 bögre aszalt barack
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

Vágd fel a barackokat, forgasd meg a likőrben (gyerekeknek narancsszirupban), majd tedd félre.

A felengedett gesztenyét nyomd át gesztenyetörőn vagy krumplitörőn, vagy ha egyik sincs otthon, akkor reszeld le még hidegen. 

Keverd a cukorral felvert tejszínbe a narancs héját, aztán kezdd el rétegezni egy pohárban a gesztenyét, a narancsos tejszínt és a likőrben áztatott gyümölcsöket. Bionarancs frissen reszelt héjával, étcsokoládé-forgáccsal vagy kandírozott narancshéjjal a tetején tálald. Vagy akár mindegyikkel.

A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád

Variációkat mutatunk gesztenyés krémlevesre, mártásra és desszertre.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Mangós-sárfrányos sajttorta-pohárkrém

Ha nem szeretnél a konyhába szobrozni az ünnepekkor, ezt a különleges, fűszeres desszertet dobd össze. Még összevágnod sem kell, adagold kis poharakba vagy desszertestálkákba, és adj neki egy pár óra pihenőt a tökéletes végeredményért.

2021. december23., 06:24

Gesztenyés palacsinta – nálunk vörösboros-meggyes raguval készült

Egy remek desszert hétvégére, ami étcsokoládés-rumos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb. Ha vendégek jönnek, ezt dobd össze – éppen elég elegáns az összes ebédhez és vacsorához, mégsem kockáztatsz vele sokat, hiszen a palacsintát mindenki szereti.

2021. október31., 12:20

Egy remek vega fogás: gombás-gesztenyés pite jó sok olvadt sajttal

Bármelyik kedvenc sajtoddal működik, és ha nincs kedved tésztát gyúrni, fogj egy csomag levelest és azzal dobd össze!

2021. szeptember8., 11:24

Gyors desszert: avokádópuding narancsos habbal és kávéval

A vegán és növényi alapú desszertek azért jók, mert általában sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a hagyományos, sütőben készült édességek. Ez a klassz csokihab nálunk egy réteg narancslikőrrel elkevert narancslekváros réteget is kapott, a tetején lévő tejszínhabhoz pedig egy bionarancs héját is hozzáadtuk. És még a sütőt sem kellett bekapcsolni hozzá.

2021. november2., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek