Innen szép nyerni: Citromos tagliatelle vegán Alfredo-szósszal

Van itt egy kis probléma, Houston. Az Alfedo-szószba vaj, parmezán és újabban tejszín is kerül, amik közül egyik sem vegán összetevő. Hogy lesz ebből finom, krémes öntet a tésztán? Mutatjuk!

A telefonos ügyintézők elérése és a sós mogyoró abbahagyása mellett a világ legnagyobb kihívásai közé sorolhatnánk a vegán Alfredo-szósz elkészítését. Leginkább azért, mert a hagyományos változatában vaj, tejszín és parmezán szerepel, amiket pont ki kell hagynunk az állati összetevőktől mentes verzióból.

A probléma csak annyi, hogy ebbe a szószba más nem is nagyon kell...

Ez a citromos-kesudiós változat laktató és legalább annyira finom, mint az eredeti Alfredo. Ne legyenek illúzióink: arra egyáltalán nem fog hasonlítani, de attól még izgalmas, citromos és krémes vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Húsevőknek tálald garnélával.
Húsevőknek tálald garnélával.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 30 deka durum tagliatelle
  • 1 bögre áztatott kesudió (legalább 4 órát ázzon vízben)
  • 1 bio citrom
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál sörélesztőpehely
  • ízlés szerint színes bors és só
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 1 nagy bögre spenót
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a tésztát főni sós vízben. Amíg elkészül, dobd egy aprítógépbe az áztatott kesudiót, a fokhagymaport (vagy egy gerezd fokhagymát), egy kis kanál sörélesztőpelyhet, a meleg alaplé felét, sót és néhány csepp citromlevet. Dolgozd össze a keveréket, és ha közben az állaga nem tökéletes, mehet hozzá még egy kis alaplé. Kóstold meg és ízesítsd, ha szükséges.

Amikor a tészta elkészült, forgasd meg a krémes keverékben, majd tálaláskor szórj a tetejére fekete olívabogyót, rengeteg frissen őrölt borsot, és reszelj rá citromhéjat. Ha szeretnéd az egészet még egészségesebbé tenni, akkor keverj a tésztához friss spenótleveleket vagy rukkolát. Izgalmas, friss és nagyon egyszerű fogás. 

Húsevőknek süss meg mellé 15 deka garnélát vagy egy szelet csirkemellet fokhagymás vaj és olaj keverékében.

13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta 13 tipp, hogy tökéletes legyen a tészta

Csak néhány apróság, de a végeredményen sokat változtat.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Farfalle spenóttal, gorgonzolával és fenyőmaggal

Egy kissé szokatlan hangulatú olaszos finomság, amit akár házi farfalléből is készíthetsz. Ha megvan a tészta, vágd derelyevágóval kis téglalapokra, majd csípd össze mindegyik közepét, és készen is lesznek a minimasnik.

2021. augusztus15., 10:24

Baconös-spenótos tészta – egy nagy adag füstölt sajtot is olvassz a tetejére!

Gyors, olcsó és nagyon hamar elkészül ez a finomság, amibe ha jó, aromás füstölt sajt kerül, akkor még talán azok is megbocsátják az egészséges összetevőket, akik nem éppen spenótrajongók a társaságban.

2021. augusztus21., 10:44

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Őszi tészta sült hagymával, párolt almával és fehér kolbásszal

Nagyon különleges, de isteni fogás, amiben nem kell megijedned egy kevés ropogós diótól. Az illatos pirított csonthéjas remekül illik a tetejére, és ha bevállalósabb vagy, akár az almakockák is jól illenek mellé.

2021. szeptember27., 10:24

Tészta krémes gombaszósszal – egy kevés pirított fenyőmaggal a tetején tálald

A ropogós fenyőmag egyszerűen fantasztikus a krémes tészta tetején, és talán mondanunk sem kell, hogy a házi, gyúrt változattal lesz igazán tökéletes a végeredmény.

2021. szeptember8., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek