Weinstein-botrány: a Marchesának harangoztak?

Sorra hagyják ott az alkalmazottak a most már több mint 30 nő által megvádolt Harvey Weinstein feleségének márkáját.

A süllyedőfélben lévő márkát 2004-ben alapította társával Georgina Chapman, ugyanabban az évben, amikor először találkozott Weinsteinnel. Első látásra akár igazságtalannak is tűnhet a dolog, a 1,5-3 milliós árcédulák ellenére is a bevásárlóközpontok alagsorába száműzött olcsó és ízléstelen ruhákra hajazó Marchesa göncök ugyanakkor állítólag eleve csak azért lettek népszerűek Hollywoodban, majd ennek következtében szélesebb körökben is, mert Weinstein így vagy úgy arra kényszerítette a filmjeiben szereplő nőket, hogy Marchesa ruhákban jelenjenek meg a díjátadókon és filmpremiereken. 

"Jó, egy kicsit tényleg segítettem..."

Volt, akinek konkrétan azt mondta Weinstein, hogy amennyiben nem Marchesában jelenik meg a vörös szőnyeges eseményeken, nem fogja népszerűsíteni az amúgy Oscarra jelölt filmjét. A producer be is vallotta, hogy „egy kicsit, de tényleg csak egy nagyon-nagyon kicsit” azért „segített” Renée Zellweger meggyőzésében, így eshetett meg tehát, hogy a világ és Renée szerencsétlenségére egy Ben-Huros fogatverseny és egy henteskötény keverékében jelent meg az egyik Bridget Jones film londoni premierén (kép alább). Azt meg persze jobb nem is firtatni, mit jelenthet egy „kis segítség” Weinstein világában

Ráadásul továbbra is csúnya

A nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolt stúdiómogul felesége a rengeteg gusztustalan történet láttán azóta bejelentette ugyan, hogy elhagyja a férjét, az azonban kérdéses, elég lesz-e a szakítás ahhoz, hogy a Marchesa megússza a botrányt. A Helzberg Diamonds ékszerüzlet azóta le is mondott egy Marchesával közös együttműködést, amely számos riport szerint folyamatosan veszti el az alkalmazottait és a kuncsaftokat.

Egy esküvőkkel foglalkozó stylist szerint máris látszik, hogy a Weinstein által felfuttatott márka népszerűsége zuhanni kezdett, érthető módon egyre kevesebben vállalják ugyanis fel a megtépázott hírnevű márkát. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek