Több mint 200 millióért kelt el egy Audrey Hepburn által lapozgatott forgatókönyv

Az Álom luxuskivitelben forgatókönyve mellett több száz más Audrey Hepburn által birtokolt vagy viselt tárgy is kikiáltásra került.

Forgatókönyvért egyébként még sosem adtak annyit (megközelítőleg 220 millió forintot), mint az Álom luxiskivitelben Hepburn jegyzeteivel és a filmben végül nem szereplő, törölt jelentekkel is kiegészített példányáért. Nem ez volt az egyetlen híres forgatókönyv egyébként, ami gazdát cserélt a Christie’s a vártnál is népszerűbb aukcióján, a My fair ladyért például nagyjából 71 millió forintnak megfelelő összeget fizetett valaki. 

GettyImages-851287870
Leon Neal / Getty Images Hungary

Ékszerek, táskák... pillangó hajból?!

Nemcsak forgatókönyveket és filmes ereklyéket lehetett beszerezni azért, a több mint 200 különböző tétel között szerepelt rengeteg ruha és ékszer is. Részét képezte például az aukciónak egy Spielbergtől kapott karperec (~ 114 millió Ft), egy zafírral ékesített, számozott Cartier rúzstartó, ami 19 millióért kelt el), és egy pillangós hajdísz is, ami pdig nagyjából egymillió forintnak megfelelő összegért. Mindez azt jelenti, hogy a Hepburn hagyaték örökösei közel másfél milliárd forintnak megfelelő összeggel lettek gazdagabbak. Egyelőre, további 227 tételre ugyanis online is lehet még licitálni.

Ebben aludt Audrey!!

A legtöbben egyébként egy kék, csipkevirágokkal díszített szatén szemtakaróra licitáltak, ez a tétel így végül a becsült értékének ötvenszereséért, több mint 2 millió forintért kelt el. A sztár az Amerikai fogócskában viselt fekete szatén Givenchy koktélruhája és klasszikus Burberry ballonkabátja is elkelt persze, ezekért ruhánként nagyjából 24 millió forintnak megfelelő összeget perkált le valaki. Az eddig eladott tárgyakat, a becsült és a végül befolyt összegekkel együtt a Christie’s oldalán lehet szemügyre venni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra