Londoni divathét: nyomul az Amazon, stílust vált a Burberry

Semmi sem lesz menőbb, mint a kapucnis pulóver, az áttetsző ruha vagy a farmer. Mutatjuk a legújabb trendeket!

New York után Londonban is bemutatták a 2018-as tavaszi-nyári trendeket az olyan vezető divatházak, mint a Burberry, a Topshop vagy az egyre szélesebb körben ismert Mary Katrantzou, de a szigetországot választotta az amerikai Tommy Hilfiger és az olasz Armani is. A hajtás után megnézhetitek, hogy miben járunk egy év múlva a britek szerint!

A fiatal gazdagokra fókuszál a Burberry

Már az előző szezonban is érezhető volt, hogy a divatház tervezője, Christopher Bailey drasztikus stílusváltáson töri a fejét, de csak a 2018-as tavaszi-nyári kollekcióban intett talán végleg búcsút a márka védjegyének számító kabátoknak és luxustáskáknak, de mindenképpen punkosabb hangulattal ruházta fel azokat. Bailey a Vogue.com-nak azt mondta, hogy egyfajta “nyersességet” szeretett volna belevinni a kollekcióba, amit például a munkásosztály és a kavicsos északi táj ihletett. Az új Burberryt még szokni kell, de nekünk bejöttek az újragondolt Burberry kockák és az átlátszó esőkabátok.

A végén Mary Katrantzou megszeretteti velünk a sportos vonalat

A görög származású, Londonban élő tervezőnő elképesztő virágmotívumokkal, színekkel, puffos ujjal és szoknyával adott új értelmet a jó pár szezon óta divatban lévő sportos stílusnak. “Én a 80-as évek gyermeke vagyok. Az én generációm Legózott, Spirographozott, lufikkal, golyókkal és Hama gyönggyel játszott” – mondta Katrantzou az inspirációforrásról. Az extravagáns ruhákkal garantáltan találkozunk még a vörös szőnyeges eseményeken, de egy-két virágmotívumos és a Balenciaga féle pöttyös darabot mi is szívesen látnánk a szekrényben a következő szezonban.

Még mindig nagy hatással van Kate Moss a Topshopra

Tudvalevő, hogy a veterán modellre évek óta múzsaként tekintenek a Topshopnál, olyannyira, hogy közös kollekciókat is dobtak már piacra és feltételezhetően alig várják, hogy Moss 14 éves lánya, Lila Grace is kifutóra és kamerák elé állhasson a közeljövőben. Az úgynevezett “jó csajokra” hajtó divatház koncepciója, miszerint a szórakozásra és a kacérságra fókuszál, idén sem változott, a fő inspirációforrás ugyanis a londoni Soho 90-es évekbeli éjszakai élete és az ott lumpoló fiatal kreatívosok, mint például a fotós Corinne Day stílusa volt. A Topshop szerint mellvillantós blúzban, ezüst nadrágban, melegítőfelsőben, kombinéruhában, pirosban, sárgában, kékben és rózsaszínben járunk majd 2018-ban, de az sem baj, ha valami sportosabb cuccal kombináljuk a marabu tollas papucsot.

Egyszerre három Hadid gyerekkel indult a Tommy Hilfiger show

A tervező ezúttal nem New York-ban prezentálta új kollekcióját, hanem velük ért véget a londoni divathét egy 2000 fős teremben, ahol többek között a férfi kollekciót, a Tommy x Gigi kapszula kollekciót is bemutatták egy akrobatákkal felturbózott cirkuszi show keretében. Aki szereti a klasszik amerikai stílust, annak be fog jönni az új Hilfiger kollekció, farmersortban, térdzokniban, XXL-es pulóverben, kockás ingben és játszósruhában jövőre sem lesz hiány.

+1 kedvencek

Számos erős kollekciót láttunk a londoni divathét alatt, de kétségtelenül az online Amazon áruház és Nicola Formichetti (Lady Gaga egykori stylistja) kollaborációja volt az egyik ütősebb, amiből arra következtettünk, az Amazon valóban a Zara babérjaira kíván törni a közeljövőben. De szerettük a Versus Versace, Peter Pilotto és a Toga darabjait is a szezonban. Még több átlátszó, ezüst és színes ruha a galériában!

Oszd meg másokkal is!
Mustra