A 12 legjobb budapesti fagyizó - szerintetek!

Ajánlottunk szerkesztőségileg 9 jó fagyizót, majd megkértelek titeket, mondjatok egy tizediket: körülbelül 40 levél futott be szinte azonnal és annyi remek tippet kaptam tőletek, hogy most megosztom a legjobbnak tűnő helyeket! 

Disclaimer: én vagy a szerkesztőség más tagjai egyelőre nem jártunk ezekben a fagyizókban, de bízunk benne, hogy az olvasók nem akarnak rosszat a többi olvasónak.

1. Erdős és Fiai: hogy maradhatott le?

A legtöbben az Erdős és Fiai egységét hiányolták a listáról: "Nem is tudom hogy maradt ki a felsorolásotokból az Erdős és Fiai cukrászda Kelenföldön. Szerintünk – és mi tényleg értünk hozzá, mert szakmabeliek/cukrászdai alkalmazottak/ vagyunk – a város legjobb fagyija náluk van: a sajttorta, az erdős fagyi, a cukormentes pisztácia, olyan mintha a toszkán tengerparton sétálva fagyiznánk!" – írja Andrea, akivel István, Mia, Dániel és Anna is egyetért, az biztos. Annának van plusz egy tippje az Erdős mellé:

"Egyszerre két fagyizót is ajànlanék, melyek vetekszenek az Auguszt és Daubner fagyikkal is! Az egyik a Gazdagréten, Rétköz utcában található Diamante fagyizó. Elképesztően finom, addiktív hatású fagyikülönlegességeik vannak! Próbáljátok ki, éredemes! A másik a Kelenföldi pályaudvar sarkánál lévő Erdős és fiai cukrászda, ahol a fagyi kínálat gyöngyszeme a sajttorta és a zöldcitrom! De a többin is nehéz fogást találni" – írja.

Erdős és Fiai kínálat
Erdős és Fiai kínálatFacebook / Erdős és Fiai

Kiemelnénk még Balázs és Magdi ajánlatát, azaz, hogy miért érdemes elmenni az Erdőshöz: "valóban kiemelkedőet alkotnak a műfajban" és "az Erdős-fagyi fenomenális, de a többi is nagyon finom, a legjobbak között a helye." Ezek után azt hiszem, már tényleg muszáj lesz elmennünk szerkesztőségileg és megkóstolnunk ezt a csodafagyit!

Cím: 1115 Budapest, Etele tér 3.

Nyitva tartás: Nyáron hétfőtől péntekig 8 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 9 és 20 óra között. Télen hétfőtől péntekig 8 és 19 óra között, szombaton és vasárnap 9 és 19 óra között.

2. Mamo, a másik csoda

Az Erdőshöz hasonló rajongótáborral rendelkezik a Ráday utcában található Mamo Gelato is. "Évek óta nem találtam jobbat" – írja Zsanett, és vele ért egyet Zoltán és István is, igaz, utóbbi nem feltétlen sorolná első helyre: "Ha nem is a legjobb (ízlés kérdése), de az első tízben mindenképp helye van!"

"Szeretném a MAMO olasz fagyizót (Ráday utca) ajánlani, a tulajdonos is olasz és nagyon finom fagyijaik vannak, néha nagyon különleges ízekben (pl sós karamella, mascarponés áfonya), ők a legnagyobb kedvenceim" – írja Aliz, ehhez Macska Vati még annyit tesz hozzá: "Kiváló fagyikkal és kedves kiszolgálással találkoztam eddig minden alkalommal."

Mamo
MamoFacebook / Mamo

Cím: 1092, Ráday utca 24/B.

Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 12:00-tól 22:00-ig

3. Damniczki, kár kihagyni

Éva: "Nagyon kár lenne kihagyni a listáról a Damniczki cukrászdát. Rengetegféle fagyijuk van, vannak cukormentes változatok is, és olyan különlegességek, mint a joghurtos sóska (a kedvencünk!), a narancsos sütőtök, a bazsalikomos cékla, a vajas zöldborsó vagy a barna sör. Az ára kicsit húzós, de inkább itt ritkán egy fagyi, mint máshol gyakrabban!" – írja Éva, akinek utolsó mondatával csak egyetérteni tudunk, de Kristóf is a Damniczkira biztat: "A 10. legjobb fagyizó a Damniczky. Ha még nem próbálta, érdemes!"

Damniczki kínálat
Damniczki kínálat

Cím: 1051, Hercegprímás utca 17.

illetve Székesfehérvár, Új Csóri Út 146.és Távirda utca 2.

Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 10:00-tól 19:00-ig

4. Bonbonier, a máris győztes újdonság

Kő alatt élek, de tényleg nem hallottam még a kettőtök által is ajánlott Király utcai fagyizóról: "Javaslatom a 10. fagyizónak a Bonbonier kézműves csokikat gyártó csapat fagyizója lenne, amit pár hete vagy alig 1 hónapja nyitottak a Király utcában a GSM Házzal szemben. A fagyijuk is kézműves, a gyümölcs fagyi az szorbé náluk kb 40%-os gyümölcs tartalommal. Készítenek maracujás csokis fagyit is (ha valaki különlegességre vágyna), kell ennél több?" – írja Viktor.

"Itt meg lehet kóstolni az első magyar Oscar díjas (Great Taste Award) fagyikat: vilmoskörte - vanília szorbé, vanília és praliné a nyertesek. Magyar fagyi még nem nyert korábban és tényleg finom" – írja Szilvia.

A Bonbonier győztes ízei
A Bonbonier győztes ízeiFacebook / Bonbonier

Cím: 1061, Király u. 38.

Nyitva tartás: Hétköznap 10:00-től 19:30-ig, szombaton 11:00-től 18:00-ig, vasárnap zárva

5. Gelato Art, FagyiZó-Na Cukrászda, a kőbányai meglepetés

"Egy kissé eldugott kőbányai fagyizót ajánlanék: a Gelato Art, FagyiZó-Na Cukrászdát. Nagyon finom fagyijuk van, mindenféle mentes és diabetikus is, és szuper, hogy többféle méretű gombócot lehet kérni, és ráadásul az árak sem földtől elrugaszkodottak. A parfétortáik is gyönyörűek" – írja Melinda. Nála kicsit elfoglutabb volt Ovidiu: "Meglepő, és meglepetés Kőbányán...! Érdemes odalátogatni, GARANTÁLTAN itt találja Budapest legfinomabb fagylaltjait!"

Gelato Art
Gelato ArtFacebook / Gelato Art

Cím: X ker. Sibrik Miklós - Mádi utca sarok

Nyitva tartás: Hétfő, 12:00-20:00, keddtől péntekig 10:00-20:00, szombat-vasárnap 10:00-21:00

6. Fresh garden, Béke tér

Hárman is írtátok a "Béke téri fagyizó" néven ismert egységet, Zsolt épp csak a nevét, Béla hozzátette, hogy "leg leg leg", de szerencsére Tibor kicsit ki is fejtette, miért: "Ajánlom a Béke téri fagyizót a XVIII. kerületben. Klasszikus fagyik mellett egy-két érdekességet is kínálnak időről-időre. Kis kerthelyiség limonádéval és fröccsel a másik pultnál."

A kerthelyiség tényleg nagyon hívogató, egyszer elnézünk:

Fresh Garden
Fresh GardenFacebook / Fresh Garden

Cím: 1182, Nagybánya utca 5. (Béke tér)

Nyitva tartás: Minden nap 15:00-tól 21:00-ig

7. Dolce Intervallo = olasz tengerpart

"A Szív utca 26-ban működik egy olasz fagyizó, Dolce Intervallo, ahol pont olyan a fagyi, mint az olasz tengerparton, és van egy nagyon kedves dolog náluk, hogy lehet fél gombócokat is kérni, ha valaki több félét szeretne megkóstolni, ráadásnak pedig ott a réteges fagyi, ami eleve 3 féléből áll. Egy gombóc 240 Ft" – írja Erika.

"Az Andrássy úton sétálva akadtunk rá erre a fagyizóra, a Szív utcára kell befordulni, kb a 2. háznál van egy apró helyiségben. A kedvencem az eperfagylalt, valóban olyan mintha gyümölcsöt ennék, de vannak néha különleges ízű fagylaltjaik is (pl fánk ízű). A gyümölcsös fagyikhoz (a falra kitett újságcikk szerint) az üzemeltető házaspárból a feleség szerzi be az alapanyagot a piacon, míg az olaszos ízvilág kialakításában az olasz férj segített. Van náluk "réteges" fagylalt, amivel azoknak segítenek, akik nehezen tudnak választani a kínálatból. Az eladók is nagyon kedvesek, apró helyiségben üzemel, az egésznek egy kis családi vállalkozás hangulata van" – írja Úr Menyét. Elhisszük, hogy jó, meg is jött a kedvünk a réteges fagyihoz, csak azt nem értjük, egy remek fagyizó miért ilyen és ehhez hasonló képekkel van fent Facebookon.

Dolce Intervallo: a réteges fagyi!
Dolce Intervallo: a réteges fagyi!Facebook / Dolce Intervallo

Cím: 1063, Szív utca 26.

Nyitva tartás: Vasárnaptól péntekig 12:00-20:00, szombaton zárva

8. Levendula, a régi kedvenc

Oké, ez tényleg furcsa, hogy lemaradt, régi motorosok a jó budapesti fagyizók mindenféle toplistáin. Szivli figyelmeztetett minket a hiányra: "A Levendula fagyizó hogy maradhatott ki a top 9-ből? A rukkolás erdei gyümölcs és az epres gyömbér csudafinomak! A Rákóczi úton található fagyizójukba járunk majdnem minden nap."

Cím és nyitva tartás: Mivel rengeteg üzletük van, inkább kattintson ide, ahol megtalálja az össze Levendula címét és nyitva tartását!

Levendula
LevendulaFacebook / Levendula

9. Fagyigyár és Róth Péter termékei

Újabb fagyizó, amire eddig nem is gondoltunk, de ezentúl fogunk. "Szeretnék egy javaslatot tenni a tizedik fagyizónak, ami nem más, mint a Fagyigyár Pesterzsébeten. A fagyikat Róth Péter készíti, aki többek között az "A magyar kézműves fagylalt napja" rendezvényt is elkezdte. Rengeteg fagyi közül lehet választani, eddig akárkivel mentünk, mindenki maradéktalanul meg volt elégedve a minőséggel és a kiszolgálással. A hagyományos ízek mellett előszeretettel készítenek különleges és sós fagyikat. Az én személyes kedvenceim a málnás/epres sajttorta, mediterrán mascarpone, belga csoki, szicíliai pisztácia (sós), túró pörccel (sós). Mindig van tej- és cukormentes fagyijuk és sütijük is, ha valakinek erre lenne igénye. Ráadásul a kávéjuk is isteni" – írja Dániel.

Fagyigyár
FagyigyárFacebook / Fagyigyár

Cím: 1203, Ady Endre u. 60.

Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 10:30-tól 18:30-ig

10. Valdocco, esőben is!

"Hetente változó kínálat, nagyon kedves, családias hely, és persze nagyon finom, minőségi fagylalt, 1 gombóc 200 Ft. A kollégákkal állandó hétköznapi programpont, néha még esőben is" – írja Rita. Reméljük, egyezik az ízlésünk, mert megyünk mi is a Valdoccóba!

Cím: 1053, Múzeum körút 7.

Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig 10:00-től 19:00-ig, vasárnap 11:00-tól 18:00-ig

Valdocco
ValdoccoFacebook / Valdocco

11. Gelarto Rosa, ami nem turistacsapda

Hogy őszinte legyek, én mindig azt hittem a rózsa alakú fagyit kínáló egységről, hogy turistacsapda, mert olyan helyen van és hát mi másért adnának furcsa alakú fagyit, merthogy amúgy nincs semmi jó benne? László (és 479 másik ember) szerint tévedek: "A Rózsa fagyizóra (Gelarto Rosa) szeretném felhívni a figyelmet a Szt. István téren. Sós pisztácia, és chilis csoki a kedvencem, de az összes íz kombinációjukat ők fejlesztették ki (pl. meggy+homoktövis bazsalikom+citrom….). A látvány is rendkívüli, hiszen tényleg gyönyörű rózsaszirom formákat látunk pár perc szobrászkodás után, nem gombócokat."

Cím: 1051, Szent István tér 3. (a Bazilikánál)

Nyitva tartás: Hétfőtől vasárnapig 10:00-tól 22:00-ig

Gelarto Rosa
Gelarto RosaFacebook / Gelarto Rosa

12. Czakó kert, már csak az atmoszféra miatt is

Nem kifejezetten fagyizó, de érdekes hely, ahol pont fagyit is lehet venni: a Tabán legrégebbi háza, szőlőskerttel, borospincével, nyári konyhával, modern cukrászdával, nagy terasszal. "Próbáljátok ki a Czakó kertet, szerintem különleges atmoszférájú hely, és imádom a fagyijukat" – írja Dia, aki emellett még a Kedveskrémet is ajánlja: "Ott az az érdekes, hogy a fagyi abból van, amit a neve is jelez, azaz nincs túltuningolva cukorral, aromával és adalékanyagokkal, minősége aszerint változik, hogy milyen alapanyaghoz jutottak éppen hozzá... Jó tesztelést!" 

Cím: 1016, Czakó u. 15. (átjáró a Tigris és a Czakó utca között)

Nyitva tartás: Hétfőtől péntekig 9:00-tól 22:00-ig, szombaton 8:00-tól 22:00-ig, vasárnap 9:00-tól 21:00-ig.

Czakó fagyik!
Czakó fagyik!Facebook / Czakó kert
Oszd meg másokkal is!
Mustra