OFFLINE

Egy másik bolygón lenne már a helyünk a divatházak szerint

2017. július 30., vasárnap 16:27

Politikailag feszült pillanatokban szokás bevetni az ufó- és az űrutazás bombát. Mutatjuk a legújabb trendeket!

Nemcsak a 80-as évek stílusirányzatai vannak divatban, hanem a 60-as évek “space-age” vonalához igazodó futurisztikus trendek is. A Paco Rabanne féle ezüst ruha például az új generációs celebeknek köszönhetően újra felbukkant az éjszakai életben, ahogy az André Courrèges által 40-50 évvel ezelőtt divatba hozott szuperminik, illetve a fehér- és ezüst csizmák is virágkorukat élik 2017-ben.

A világűr, a különféle bolygók és csillagok, valamint a repülő csészealjak témája számos divatháznál megjelent a divathéten a Chaneltől a Diorig. Jeremy Scottot például már tavaly megihlette az 2062-ben játszódó Jetson család sztorija, Karl Lagerfeld rakéta körül vonultatta fel modelljeit és űrhajósokat nyomott ruháira, míg a Guccit nemrég azzal gyanúsították meg, hogy földönkívülieket lopott. És persze Kanye West is beszállt a buliba egy titokzatos, “NASA Kanye West Project 10” című videóval amit ezen a rejtélyes oldalon lehet megtekinteni.

A “space-age” trendet olyan tervezők futatták be a 60-as évek közepén, mint a Courréges, a Paco Rabanne vagy Pierre Cardin, melyeket egyértelműen az akkor zajló globális űrverseny és a hidegháború inspirált. Courréges például olyan erős érdeklődést mutatott az űrutazás jövője iránt, hogy személyes meghívást kapott a NASA-tól a floridai Cape Canaveralban található Kennedy-űrközpontba. Ugyanebben az időben tervezte meg Paco Rabanne a Barbarella jelmezeit, emlékeztek, ez az a sci-fi, amiben Jane Fonda egy 41. századi, bolygóról-bolygóra szálló szuperlányt alakít.

A kritikusok szerint azonban nem véletlen, hogy ilyen politikailag instabil és feszült időkben (pl.Donald Trump megválasztása, Brexit, menekültválság) tért vissza az űrutazás témája, mivel a divatnak többek között az a feladata, hogy egy jobb, szebb és érdekesebb jövőképet vetítsen elénk. Az persze egy más kérdés, hogy a tervezők szerint ez a hely egy másik bolygón és nem a földön lesz megtalálható a jövőben. Kattintsatok a galériára és nézzétek meg, hogy hogyan gondolták újra az űrtrendeket a divatházak!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta