OFFLINE

Melania Trump Dior ruhája nem egy sima ruha

2017. július 25., kedd 11:42

A párizsi elnöki látogatáson Melania Trump egyszer felvett egy feltűnő piros Dior kosztümöt.

A first lady utazásra összeállított gardróbja egyébként is bővelkedett francia tervezők ruháiban, de ha ezt a piros szettet nézzük, felfedezhetünk benne valami különlegeset – írja a The Cut, mely egy mini történelemleckét is lehoz a Dior-házról.

Christian Dior a II. világháború után kezdte munkásságát és az 50-es években vált híressé. A háború után nőies vonalakra, a praktikum helyett szépségre vágytak az emberek, és hajlamosabbak voltak a tradicionális férfi-nő szerepek előtérbe helyezésére. Ezeket az igényeket elégítette ki Dior többek közt az ultranőies, szűk derekú, bő szoknyákkal, melyek a 18. századi arisztokrácia stílusát idézték.

Trumpné feltűnő vörös szettje határozottan az 50-es években híressé vált Dior vonalakat, a "new lookot" idézi, a first lady feltűzött hajával olyan, mintha tényleg a múltból lépett volna elő és ezzel – a The Cut szerint – tulajdonképp a jelenlegi amerikai politikai helyzetre utal. Merthogy nehéz elvonatkoztatni attól, hogy Trump alatt a férfi-női szerepek elkülönülése, az "erős férfi - gyenge nő" felállás kerül előtérbe, akárcsak anno az 50-es években.

Persze lehet, hogy a The Cut szerkesztői szeretnének valami olyat is belelátni Melania szettjébe, ami a leggondosabb stylistnak is elkerülte a figyelmét. Simán lehet, hogy csak arról van szó, hogy a piros kosztüm jól áll Trump feleségének, ráadásul épp nemrég nyílt kiállítás a párizsi Musée des Arts Décoratifs-ban a Dior divatház 70 éves fennállásának örömére. De lehet, hogy ez bizony üzenet... Szerinted?

Szerintem Trumpné a ruhával...

  • 197
    Valóban a politikai helyzetre utalt.
  • 2244
    Semmire nem utalt, csak tetszett neki a szett.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta