OFFLINE

A sólisztgyurma a legmenőbb túlélőkaja most a neten

2017. június 25., vasárnap 11:48 |

A nem túl hivalkodó ételféleség egy évig is eláll, és az elkészítése sem igényel különösebb felkészültséget.

Megvan, mi az a sólisztgyurma? Gyerekkorodban te is imádtál vele játszani (aztán anyukád határozott kérése ellenére megenni)? Na most úgy néz ki, ennek egy finomított verziója hasít a neten, pontosabban a Buzzfeeden, túlélőkaja címszó alatt.

A három összetevőből készülő túlélőkenyér volt a katonák elsőszámú eledele az Amerikai Polgárháború során, de a Gyűrűk ura lembaszával, a tündekenyérrel ellentétben nem igazán rendelkezik csodatevő képességekkel. Nincsenek hírek arról, hogy remény és melegség áradna szét a fogyasztók lelkében, a túlélőkenyér valójában egy dologra jó: elodázza kicsit a halált. 

[PINTEREST] 594cda0c50e48

Jobb, mint a fűrészpor!

Persze egy posztapokaliptikus zombiroham során jól jöhet a túlélőkenyér, ami egyébként a legtöbbet keresett recept a Pinteresten Alaszkában. Ez el is mond mindent, amit a puritán, és akár egy évig is elálló táplálékról tudni kell. A recept egyébként elég rövid. 

te ettél sólisztgyurmát gyerekkorodban?

  • 237
    Persze!
  • 142
    Soha
  • 56
    Nem, de majd most!

A hozzávalók: 1 rész víz, 3 rész liszt, egy kevés só. Elkészítése: süssük a kotyvaszt félóráig 190°C-on, majd fordítsuk meg, és pörköljük így is 30 percig. Számos formája létezik egyébként, bizonyos változatok pedig – például a kissé képzavaros Tengerész fiú pilótakeksze – boltban is kaphatóak.

A Buzzfeed egyébként egy még furcsább receptről is hírt adott, az íztelen eledelt ugyanis sokan úgy próbálják fogyaszthatóvá tenni, hogy a tésztát egy narancs vagy grapefruit héjába töltik, majd tábortűzön megsütik. Ez még sokkal rosszabbul hangzik, mint az, hogy van, aki kiszínezés után, nyersen rágcsálta el az anyukája által kikevert sólisztgyurmából készült kiscicát.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta