Őrület: a kék Ikea zsák a szezon slárere

Teljesen mindegy, hogy bikini vagy sapka készül a 195 forintos szatyorból, az garantáltan menő lesz a nyáron.

Várható volt, hogy a Balenciaga 626 ezres Ikeás táskája beindítja majd az emberek fantáziáját, de arra mi sem számítottunk, hogy ennyire felkapott lesz a svéd bútoros eredetileg 195 forintos műanyag zsákja az internetezők körében. A luxuskoppintásból napok alatt hatalmas divat-mashup lett és viccesebbnél-viccesebb ruhadarabok és kiegészítők készültek a témában a tangán át a vödörkalapig. A hajtás után mutatjuk,hogy milyen formában dolgozták fel a témát a fiatal kreatívosok!

Alexandra Hackett (aka @miniwoosh) elsősorban megszállott Nike rajongóként ismert az Instagramon. Másik, @A_l_c_h_ néven futó oldalán pedig már tavaly óra árul Ikea szatyorból készült pénztárcákat és bankkártya tartókat.

limited quantity of IKEA wallets available now via www.a-l-c-h.com/shop **

Una publicación compartida de ALCH (@a_l_c_h_) el

Sőt, már jóval Demna Gvasalia (a Balenciaga kreatívosa) előtt, 2013-ban készített Ikeás zsákból holmikat, például ezt az egyébként divatban lévő halász- vagy vödörsapkát is.

@vandythepink is előszeretettel gondolja újra az olyan menő luxusmárkák kreációit, mint a Burberry, a Gucci vagy a Louis Vuitton. Persze, hogy ő sem ment el szó nélkül az Ikeás téma mellett és befutott tervezőket megszégyenítő módon varrta be az Ikea feliratos szatyorfület a tréningnadrágja oldalába.

i feel like Demna today* #ikea #balenciaga

Una publicación compartida de vandy* (@vandythepink) el

A pekingi dizájner, Zhijun Wang tavaly a Yeezy cipőkből készített maszkjaival robbant be a köztudatba. Ezek után már gyerekjáték lehetett összedobni ezt az Ikeás szatyorból készült Frakta maszkot, amivel szinte percek alatt sikerült besöpörnie több mint 20 ezer lájkot a képfeltöltő oldalon.

Tailor-made for my girl @aria.duan * #IKEAMASK #HANDCRAFT #FRAKTA #FRAKTAMASK

Una publicación compartida de Zhijun Wang (@zhijunwang) el

Az amszterdami Studio Hagel húzását valószínűleg még Demna Gvasalia is megirigyelné. Legalábbis szerintünk ez a legnagyszerűbb Balenciaga-Ikea hekk a felhozatalból. Mathieu Hagelaars fogta a francia divatház 'Speed Trainer' néven futó sportcipőjét és kék Ikea zsákkal vonta be. Hát nem csodálatos?

Persze ez a Signe Ralkov által készített pimasz Ikeás tanga sem lett rossz.

BALENCIAGA x IKEA limited hoax thong

Una publicación compartida de signe ralkov (@signeralkov) el

A Los Angeles-i Pleasures és a Chinatown Market a 2017-es tavaszi-nyári kollekciójába építette be az Ikea szatyrot és sapkát csinált belőle. A látványos darabot a Balenciagával ellentétben nem árazta túl, 38 dollárt, kb. 10.872 forintot kérnek érte. A márka bikinit és kötényruhát is készített a kék műanyagból.

HOW TO IDENTIFY AN ORIGINAL FRAKA CAP: A CONCEPT BY @PLEASURES.NOW & CHINATOWN MARKET AVAILABLE SOON.

Una publicación compartida de CHINATOWN MARKET (@chinatownmarket) el

Az @ililtokyo nemcsak a hagyományos japán gésa-szandálra erősítette rá a Frakta fület, de nyakörv nyakláncot is készített belőle.

tbt 2016年5月 or even 2015年?*Is it sandal weather yet? *#iLiL #iLiLTokyo

Una publicación compartida de iLiL (@ililtokyo) el

Jó hír, hogy ehhez hasonló bombert mi is tudunk magunknak házilag gyártani, ha akarunk.

***新商品はCANDYに出してる〜〜!!! *** #iLiL #iLiLTokyo #FakeTokyo

Una publicación compartida de iLiL (@ililtokyo) el

A variációk sora végtelennek tűnik, de talán a legjobban akkor járunk, ha sikerül valakiról leimádkozni egy ilyen Ikea munkáskabátot.

**ヴェトモン**イケア**やっぱイケア。。。笑! *repost* @ecce____homo

Una publicación compartida de iLiL (@ililtokyo) el

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek