OFFLINE

Fizikailag lehetetlen eltaknyolni a sarok nélküli cipőben

2017. április 17., hétfő 17:35

Egy témában jártas professzor próbálta elmagyarázni az új Saint Laurent körömcipő működését.

Bár a fél világ a Saint Laurent féle csillámos csizmáról beszél, azért úgy tűnik, hogy nemcsak mi nem lendültünk túl a divatház másik nagy dobásán, a sarok nélküli körömcipőn, de a Vogue szerkesztőségét sem hagyta nyugodni a téma és kíváncsiságában felkeresett egy szakavatott fizikust, aki választ adott arra, hogy mégis, hogy a csudába tudott ebben a cipőben hasra esés nélkül végiglejteni a még kezdőnek számító Aviv Schneider modell a párizsi divathéten?

“Lényegében a láb erőt fejt ki az alsó lábszárra. Ez az erő, ami nyomást fejt ki a talpra, majd előbb a saroknál, aztán a lábfej elülső részénél a talajra. Ebben az értelemben ez a magassarkú sem különbözik a normál cipőktől. A fizika szempontjából egyetlen biztonsági aggály van: az alsó vízszintes résznek túl kell érnie azon a ponton, ahová a testsúly nagy része nehezedik, mert ha ez az alsó elem túl rövid, akkor hátraeshetünk benne. Ha viszont az alsó elem kellőképpen hosszú, akkor stabil marad a cipő” – magyarázta a Columbia Egyetem professzora és a fizikatanszék vezetője, Michael Tuts az Anthony Vaccarello féle Saint Laurent cipőről. Tehát ha rendben van az alsó vízszintes betét hossza, akkor várhatóan a jópár divatrajongó biztonsági kockázat nélkül próbálhatja majd ki az egyébként csinos fazont a közeljövőben.

Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Fotó: Facebook.com / Saint Laurent

Nem ez az első eset a francia luxusmárka történetében, hogy furcsa sarokkal látják el cipőjüket. Tavalyelőtt például a divatház monogramját alakították sarokká, az sem tűnt túl kényelmesnek.

De hasonlóképpen nagy ötlet volt a körömcipő és a görkori összepárosítása is.

YSL roller skates *!! #fashionstylist #fashionweek #fashiontrends #ysl #yslshoes #yslheels #trends

Una publicación compartida de Interested In Fashion*** (@fashion_addict1993) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta