OFFLINE

Fizikailag lehetetlen eltaknyolni a sarok nélküli cipőben

2017. április 17., hétfő 17:35

Egy témában jártas professzor próbálta elmagyarázni az új Saint Laurent körömcipő működését.

Bár a fél világ a Saint Laurent féle csillámos csizmáról beszél, azért úgy tűnik, hogy nemcsak mi nem lendültünk túl a divatház másik nagy dobásán, a sarok nélküli körömcipőn, de a Vogue szerkesztőségét sem hagyta nyugodni a téma és kíváncsiságában felkeresett egy szakavatott fizikust, aki választ adott arra, hogy mégis, hogy a csudába tudott ebben a cipőben hasra esés nélkül végiglejteni a még kezdőnek számító Aviv Schneider modell a párizsi divathéten?

“Lényegében a láb erőt fejt ki az alsó lábszárra. Ez az erő, ami nyomást fejt ki a talpra, majd előbb a saroknál, aztán a lábfej elülső részénél a talajra. Ebben az értelemben ez a magassarkú sem különbözik a normál cipőktől. A fizika szempontjából egyetlen biztonsági aggály van: az alsó vízszintes résznek túl kell érnie azon a ponton, ahová a testsúly nagy része nehezedik, mert ha ez az alsó elem túl rövid, akkor hátraeshetünk benne. Ha viszont az alsó elem kellőképpen hosszú, akkor stabil marad a cipő” – magyarázta a Columbia Egyetem professzora és a fizikatanszék vezetője, Michael Tuts az Anthony Vaccarello féle Saint Laurent cipőről. Tehát ha rendben van az alsó vízszintes betét hossza, akkor várhatóan a jópár divatrajongó biztonsági kockázat nélkül próbálhatja majd ki az egyébként csinos fazont a közeljövőben.

Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Így néz ki a sarok nélküli Saint Laurent cipő.
Fotó: Facebook.com / Saint Laurent

Nem ez az első eset a francia luxusmárka történetében, hogy furcsa sarokkal látják el cipőjüket. Tavalyelőtt például a divatház monogramját alakították sarokká, az sem tűnt túl kényelmesnek.

De hasonlóképpen nagy ötlet volt a körömcipő és a görkori összepárosítása is.

YSL roller skates *!! #fashionstylist #fashionweek #fashiontrends #ysl #yslshoes #yslheels #trends

Una publicación compartida de Interested In Fashion*** (@fashion_addict1993) el

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

HOMÁR Mici pórult járt a cipőrendeléssel, hogy neked ne kelljen

32 ezer forint, ennyibe fájt a soha meg nem érkező Hugo Boss cipő. Mutatjuk, mire figyelj, hogy te ne legyél a csalók prédája.

KETTŐS MÉRCE Puncipolitika: szülések a hálapénz fogságában

A hálapénz a hazai szülészet alfája és ómegája, rendezőelv, szelep és hatalomgyakorlás. Rendszer a rendszeren belül. Az ártatlan név dacára a legkevésbé sem hálából adjuk.

B1gasztro Fagyizzunk! De hol???

A poszt két fagyizót tesztelt, az olvasói hozzászólások között viszont még több jó ajánlatot találhatsz
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta