OFFLINE

Gyömbérrel a hányinger ellen

2017. április 9., vasárnap 10:16

A gyömbér szuperképességeiről megannyi legenda kering. Ha ezeknek a tizede igaz, máris megéri gyömbérbe invesztálnunk.

Minden tizedik sámán ezt ajánlja

A gyömbér azon kevés tradicionális csodaszerek egyike, amit hasonló lelkesedéssel javasolnak orvosok és sámánok egyaránt. Indiában és Délkelet-Ázsiában, természetes lelőhelyén, évezredek óta nagy tiszteletnek örvend. Arra felé úgy tartják, mindenre jó. Ez persze túlzás, hordozórakétának például biztosan pocsék.

Multifunkcionalitás!

Azért így is okkal hívhatnánk a zárvatermők svájci bicskájának. Az emésztés mellett segíthet ízületi gyulladásokon, az immunrendszeren, hasgörcsön, szívproblémákon, és egy sima náthán is. Az is felvetődött már, hogy bizonyos tumorok kialakulását is lassíthatja, de ezekkel a híresztelésekkel azért nem árt óvatosnak lenni. Szélhajtó, és görcsoldó hatását viszont számos kutatás megerősítette, és a terhességgel, vagy kemoterápiával együtt járó hányingeren is képes segíteni.

shutterstock 127542449

Gingerol, te mindenre gondolsz

A gyömbér, amit fogyasztunk valójában a növény gyökértörzse, a jellegzetes íz és illat pedig a gingerol nevű hatóanyag munkája. A gingerol gyulladásgátló, és antioxidáns anyag, a hányingert pedig a szerotonin receptorok megbénításával, mondhatni letaglózásával éri el. Emellett olyan enzimek termelését is serkentheti, amelyek az ételek lebontásáért felelősek.

Igyál gyömbért

Ha valakiben megszületett az elhatározás, hogy gyömbérrel veszi fel a harcot a hányinger ellen, megteheti ezt gyömbértea segítségével. Néhány felszeletelt, párcentis gyömbér darab leforrázása után készen is áll a csodaszer, már csak ihatóvá kell tenni, amit némi citrom és méz hozzáadásával tehetünk meg. Léteznek emellett gyömbér alapú táplálékkiegészítők, olajok, kivonatok, kapszulák, és porok is; a gyömbéripar bizony nem viccel. Kísérletezni bátran lehet, ha sikertelen is marad a kúra, a gyógyszeres hányingerkezelés mellékhatásaitól legalább nem kell félnünk.

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta