OFFLINE

Mindenki a Rihanna féle Puma papucsot koppintja

2017. április 4., kedd 07:04

Nem gondoltuk volna, hogy a Pumának ennyire bejön Rihanna leszerződtetése, de a hetekben piacra került Fenty x Puma kollekció olyan sikeres lett, hogy a popsztár nevével fémjelzett dizájn több fast-fashion márkának, köztük a Forever 21-nak és a brit Topshopnak is megtetszett – számol be a szembetűnő hasonlóságról a TMZ.com.

A sportmárka szellemi tulajdonjog megsértése miatt jogi lépéseket kíván tenni az ügyben, a koppintásokban erős Forever 21-tól például azt kérik, hogy álljanak le a hamisítással és az eddig eladott darabokból származó nyereségre is igényt tartanak. A fast fashion márka egyébként az eredeti, 80-100 dollárra (kb.23.155-28.940 forint) beárazott lábbeliknél jóval alacsonyabb áron, 18-25 dollár (kb.5200-7200 forint) között árulja másolatait.

A nemzetközi Glamour információi szerint Rihanna szinte egymaga tolta meg a Puma szekerét, aminek hatására csak 2015-ben több mint 17 százalékkal nőtt a bevételük, ami körülbelül 1 milliárd dollárnyi összegnek felel meg. Így nem csoda, hogy másoknak is megtetszett a Rihanna féle Fenty x Puma kollekció, a 2014-ben indult kollaboráció óta olyan cégekkel áll perben a Puma, mint a Steve Madden, az Urban Outfitters vagy a Nine West. A Forever 21 egyébként is izgalmas év előtt áll, mivel szerzői jogsértés miatt több mint ötven tervező, köztük Diana von Furstenberg, Gwen Stefani, Anna Sui és a Trovata perelte be a más ötleit újragondolót márkát.

A divatikonnak kikiáltott Rihanna tavaszi-nyári kollekciójából 3 fazon, a tornacipő Creeper, a masnis Bow Slide és a szőrmés Fur Slide papucs a felkapott hamisítók körében, a Topshop masnis verziója például olyan népszerű lett, hogy a piacra dobást követően szinte azonnal elkapkodták azt a boltokból. Az egyik legismertebb fast fashion márkát a düsseldorfi bíróságon jelentette fel a Puma tisztességtelen piaci magatartás és a tervezői jogok megsértése miatt. A Fenty x Puma papucshoz hasonló darab fekete és púderrózsaszín színben felbukkant a kamu Adidas kollekciókban (#adidasfenty), de mi a CCC-ben vettünk hasonlót 3990 forintért, illetve a Dolce & Gabbana kifutóján is feltűnt a szőrmés forma a milánói divathéten.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta