OFFLINE

Vennél fast fashion esküvői ruhát?

2017. április 2., vasárnap 10:06

Közeleg az esküvők szezonja, már a legtöbb menyasszony lázban ég!

Bár valószínűleg az arák nagy része rég tudja, mit vesz fel a nagy napon, hisz ha máshol nem, az esküvő kiállításokon felfedezhette a szalonok kínálatát, de biztos vannak olyanok, akik még tanácstalanul toporognak.

Főként azok, akik nem akarnak több százezret ruhára elverni, hisz lássuk be, ugyan ideális esetben csak egy esküvője van az embernek az életben, de az a párszázezer forint nagyon tud hiányozni akár a nászútról is. A kiállításokon azt láttam, hogy a szalonokban már 30-50 ezer forintért is lehet bérelni enyhén leharcolt habcsókruhákat, de egyik se tetszett. Ami tetszett volna, azt bérelni is 250 ezerbe fájt, ha meg el szerettem volna tenni otthon a szekrénybe, 800 ezret kellett volna a szalonban hagynom. Úgy gondoltam, elég irrális lenne ennyit költeni egy olyan ruhára, amit körülbelül fél órán át fogok viselni egy polgári szertartáson.

És most biztos szívesen megköveznének a szalontulajok, de szerintem némelyik fast fashion nyáriruha simán felveszi a harcot a "hivatalos" esküvői ruhákkal (na nem ezekkel), főleg, ha az ember lánya nincs oda a strasszokért, tüllért és csipkéért és egy egyszerű, nem túl hivalkodó, letisztult vonalvezetésű ruhát szeretne, mert nem tervez nagy esküvőt (a nagy, egész napos, full extrás lagzi más dolog).

Ízlések és pofonok, különböző élet- és anyagi helyzetek, lényeg a lényeg, hogy körülnéztem a fast fashion boltok oldalán, hogy megtudjam, milyen ruhák közül válogathat az, akinek nem derrogál mondjuk egy H&M ruhában kimondania a boldogító igent. Az ASOS-on még külön "wedding" kollekciót is találtam, minden extrával, ami csak kellhet, de a Magyarországon is jelenlévő üzletekben is bőven kapni esküvőre illő, szép ruhákat 20-30 ezer forintért. A legjobb felhozatal évek óta a Mangóban van, ez nem változott, de a H&M-ben is lehet szép ruhákat találni. A Mango ruháiért simán elkérnek 40 ezer forintot is, míg a többi fast fashion boltban jellemzőbb a 10-20 ezer forintos ár, de a kevésbé elegáns stílus és szabás is.

Nézd meg a galériában a kínálatot, hátha megtetszik valamelyik szett és megoldódik az esküvői ruhaparád, aztán pedig fejezd ki véleményed alábbi szavazóboxban: szerinted ciki vagy nem fast fashion ruhában esküdni?

Házasodna fast fashion ruhában?

 • 36
  Dehogyis, ragaszkodom a szalonokhoz és simán ráköltök 500 ezret is a ruhára!
 • 78
  Inkább nem, nekem belefér egy 200 ezres bérlési díj, végülis egyszer esküszik az ember lánya...
 • 73
  Nem, szalonból bérelek ruhát, 100 ezer forint alatt.
 • 12
  Muszáj lesz, mert nincs még 50 ezrem se bérlésre, de nem örülök.
 • 419
  Eddig nem gondolkoztam ezen, de igen, házasodnék szívesen fast fashion-ben!
 • 272
  Csak a fast fashion, eszembe se jutott ezeknél drágább ruhákra kiszórni egy rakat pénzt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

A TASZ JELENTI Azt hittem, jobban járok, ha nem az autót viszem szervizbe, hanem én megyek orvoshoz.

Képzeld el, hogy 15 éve minden nap ugyanazon az útvonalon mész a reggeli csúcsban munkába, majd a délutáni dugóban haza. Újabban visszatérő fájdalmat érzel a lábadban, mikor kiszállsz az autóból.

MAI MANÓ Kép-párok #187

Kép-párok rovatunkban minden alkalommal két olyan fotót láthattok, amelyeket neves fotóművészek készítettek ugyanazon témában vagy olyat, amelyeken éppen egymás munkáira reflektálnak.

HATÁRÁTKELŐ A lakókocsis élet árnyoldalai

Gyakran olvasni, hogy „persze, mert mindig csak a külföldi élet pozitívumairól van szó”, ami mondjuk szerintem nem igaz, de nem is ez a lényeg, hanem hogy a például a furgonlakó létnek is vannak bőven nehézségei.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta