OFFLINE

II.Erzsébet királynő kezében sem csak dísznek van táska

2017. március 31., péntek 07:32

Míg Katalin hercegné trendi clutch táskákkal igyekszik kivédeni a kínos vagy nem kívánt kézfogásokat, addig II. Erzsébet királynő egy jól bejáratott jelrendszerrel kommunikál a hivatalos események alatt, de persze ezt is olyan elegáns angolsággal teszi, minden mást.

“Ha épp a királynővel beszélget és látja, hogy a táskáját átveszi a másik karjára, az bizony okot ad az aggodalomra. Ilyenkor általában a személyzet egy tagja odalép az illetőhöz és udvariasan közli vele, hogy a canterbury érsek szeretne váltani vele néhány szót és finoman elkíséri a királynő társaságából, megkímélve őt a megszégyenüléstől” – mesélt a műhelytitkokról Hugo Vickers, királyi történész.

Nagyon irigyeljük a királyi család életrajzíróját, Sally Bedell Smitht, aki volt olyan szerencsés, hogy bepillanthatott a királynő egyik Launer táskájába, amiben persze nem lakáskulcsot, BB krémet vagy okostelefont, hanem állítólag egy tükröt, egy rúzst, egy tollat, némi mentolos cukorkát, olvasószemüveget, illetve a templomi adományba bekészített, gondosan összehajtott papírpénzt talált – írja a nemzetközi Harper's Bazaar a táska tartalmáról, bár más források szerint egy keresztrejtvényt és egy táskatartó kampót is bekészít a királynő a biztonság kedvéért.

II.Erzsébet királynő kistáskái tehát máshogyan praktikusak és gyakran inkább titkos jeladásokra használják őket. A Telegraph szerint ha a királynő a vacsoránál az asztalra teszi a táskáját, akkor az azt jelenti, hogy szeretné, ha a rendezvény a következő öt percen belül véget érne, vagy szeretné elhagyni a helyszínt. Ha a földre teszi le a táskát, akkor azzal azt jelzi, hogy annyira nem élvezi a bájcsevejt és szeretné, ha kimentené őt az udvarhölgye. A királyi történész szerint azonban a legdrámaibb, mikor elkezdi csavargatni a gyűrűjét, mert abból az őt figyelők már tudják, hogy valami baj van és azonnal ki kell menteni a királynőt.

Hogy ki készíti ezeket a híressé vált táskákat? Az 1968-ban “Royal Warrant” (hivatalos királyi beszállító) minősítést kapott Launer, melynek tulajdonosa, Sam Launer több mint 60 évvel ezelőtt költözött Csehszlovákiából Angliába. Bár a Launer féle táskáknak Diana hercegnő is nagy rajongója volt, népszerűségük mégis Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvője napján ugrott meg 60 százalékkal, sőt a királynőnek akkora hatása volt a fiatalabb generációra, hogy a márkánál 20 százalékkal megnőtt a 35-50 év közötti vásárlók aránya abban az évben.

Bár a királynő személyreszabott táskáiból néha eladásra is készül pár darab, de a legtöbbet csak neki készítik a márka Birmingham közelében található műhelyében. A szabványmérettől kicsit eltérő, hosszabb fülű, könnyebb kiegészítőkből körülbelül 200 található a királynő gardróbjában, ebből az egyik kedvence a Traviata, amiért 2195 fontot, kb. 785 ezer forintot kérnek a Selfridgesben, de ez semmi ahhoz képest, hogy a Launer oldalán 5- 6 millió forintért is vehetünk táskát, ha akarunk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta