OFFLINE

Menő lett a perverz Daddy felirat

2017. március 11., szombat 11:51

A Fashionista.com szerkesztőségéhez hasonlóan kérdőjelként állunk az egyik új trend, a “Daddy” (papi, apuci) felett, amiről nehéz lenne megmondani, hogy honnan került elő és még kacinfántosabb kibogozni, hogy mit is jelent a valójában.

A londoni divathéten az egyik kedvenc brit márkánk, a House of Holland mutatta be “Daddy, Where's My Car?” (Papa, hol a kocsim?) címre keresztelt kollekcióját, melyben helyet kaptak a “Daddy” feliratos pulóverek is, majd nem sokkal később Kim Kardashian rázta magát a Snapchaten egy olyan bársonynadrágban, aminek fenekén a “Daddy' szó szerepelt kristályokkal kirakva, miközben azt kiabálja, hogy “Damn daddy!”, amivel elképzelhető, hogy a “Damn Daniel” vírusvideóra kívánt utalni.

A divatvilágnál maradva New York-ban is felbukkant a fura trend, Rachel Antonoff ugyanis két daddy-s ruhát is beépített a 2017-es őszi-téli kollekciójába, egy pólót és egy bársony rövidgatyát. A tervező azt állítja, hogy mindig is viccesnek találta a szót és már régóta szeretett volna csinálni egy “No more daddy daughter dance” feliratos felsőt, de az ötlet nem mindenkinek tetszett a márkánál, így abban maradtak, hogy csak a Daddy-t nyomják rá a ruhákra.

Rachel Antonoff féle rövidnadrág 'Daddy' felirattal.
Rachel Antonoff féle rövidnadrág 'Daddy' felirattal.
Fotó: Rachel Antonoff

Laikus szemmel a dad szó az apa becézett formája, de ha a popkultúrában keressük a jelentését, akkor megjelenik a 70-es évek pornókorszakának kliséi között, illetve az amerikai alternatív rockzenét játszó Veruca Salt is gyakran kiabálja bele a daddy szót a mikronfonba.

Ez az új divat. Hogy tetszik?
Ez az új divat. Hogy tetszik?
Fotó: Rachel Antonoff

Egyébként is számos variációban felbukkan, mint például a “Sugar Daddy”, “Baby Daddy”, “Puff Daddy”, "Big Daddy" és a kissé különc Sean “Diddy” vagy PSY Daddy című slágere. Akik egy kicsit is jártasak a közösségi oldalakon, azoknak biztos feltűnt, hogy a Twitteren és az Instagramon általában az olyan jóképű, gyerektelen(!!!) híres fickókat látják el a daddy hashtaggel, mint például Zayn Malik (Zaddy), Drake vagy Justin Bieber. Tehát ebben a formában egyfajta dicséretként van jelen.

Naná, hogy a Vetementsnek is van Daddys cucca.
Naná, hogy a Vetementsnek is van Daddys cucca.
Fotó: Vetements

A témát a New York Magazine és a Washington Post is érdekesnek találta a közelmúltban. Előbbi arra jutott, hogy a szexuális devianciánkat fejezzük a 2010-es években a kisállat névnek is beillő daddy gyakori használatával, míg mások szerint ez a meleg szlengben is elterjedt kifejezés. Az író-humorista Fran Hoepfner úgy véli, hogy a daddy egy ködös fogalom, de azt el kell ismerni, hogy a papi viccek hozták meg neki a népszerűséget a szakmában.

download.gif
Fotó: Facebook.com

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta