OFFLINE

Így főzzön jót szárított gombából

2017. március 9., csütörtök 12:09

A szárított gomba egész évben elérhető, könnyen előkészíthető, de nem minden gombás recepthez  ideális alapanyag. Ezekhez viszont tökéletes.

 A gombát először alaposan megmossuk, majd beáztatjuk. Az áztatóvizet tegyük félre, víz helyett használható, jó ízt ad az ételnek, csak arra kell figyelni, hogy a tál alján it is lehet még némi szemcsés cucc, azt ne zúdítsuk a lábosba! 

Mihez érdemes szárított gombát használni? Nem lehet vele melléfogni hosszan főtt ételekben, de ha rendesen megpuhult, akár rizottóba is tehetjük. Porrá őrölve lehet vele gazdagítani különféle töltelékeket, instant umamifröccsként.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta