OFFLINE

A Zara már a modelleket is gömbölydednek látja?

2017. március 2., csütörtök 16:42

A "curvy", azaz nőies domborulatokkal ellátott nők, akik még véletlenül sem túlsúlyosak, csak pont kellemesen gömbölydedek, itt-ott van mit fogni rajtuk – mondjuk olyan fenekük van, mint Kim Kardashiannek –, gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem találnak olyan konfekcióméretet, ami normálisan állna rajtuk.

A felsőknél még áthidalható a "probléma" (bár a mellnél szétnyíló ingek is kellemetlenek tudnak lenni), de farmereknél általában ami derékban jó egy igazi homokóra-, vagy körte-alkatra, az a széles csípőre nem megy fel, ami fenékben pont megfelelő, az eláll derékon. Erre találta ki ezer éve a Levi's "Curve ID" kollekcióját, és most a fast fashion óriás Zara is úgy tűnik, felszáll erre a vonatra. Csak sajnos baromi bénán csinálja.

Az angol twitterezők szúrták ki a Zara boltokban kihelyezett táblácskákat, melyeken a "love your curves", azaz kábé "szeresd domborulataid" felirat olvasható és a szöveg fölött két csinos, vékony modell látható. Egyiküknek mintha tényleg domborodna a feneke (bár ez is inkább Photoshopnak tűnik), de a másikuk tényleg nem tűnik seholsem gömbölydednek. Amivel nincs is semmi baj, mindenki úgy szép, ahogy van, de elég kontraproduktív kifejezetten vékony nőkkel gatyát hirdetni azoknak, akik nem éppen azok – véli a Mashable.

Az ír rádiós műsorvezető, Muireann O’Connell kezdte a háborgást:

De nem csak neki volt frappáns észrevétele, van, aki megkérdőjelezi, a Zara egyáltalán tudja-e, mik azok a domborulatok:

Talán a Zara tényleg csak viccel, mi meg felültünk neki?

Vagy csak segíteni szeretnének a vékony nőknek? Ez már tényleg túl áttételes poén:

Ön szerint ez most vicc vagy egy kínos baki? Szavazzon a beágyazott Tweet alatt!

Mit gondol a furcsa kampányról?

 • 1424
  A Zara hülye.
 • 139
  Szerintem ezek a csajok elég gömbölydedek.
 • 388
  Csúnya baki, de jót akarnak!
 • 140
  A Zara így ironizál.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta