Zanza!

A kókuszgolyót mindenki ismeri: igazi retro bulikaja, háztartási kekszből, kakaóval,  cukorral, jobb esetben vajjal, igazi rummal, extra esetben közepében házi rumos meggyel.

DSC 0123
Fotó: Piszke

Máshol is készítenek hasonlót: a rum ball angolszász alapja a csokis nápolyi, és ezután jönnek a már ismert összetevők. Ha igazi rumot használunk, garantáltan feldobja a hangulatot, sőt kicsit tehetünk bele a tej rovására, és ekkor inkább tejszínt használjunk még mellé. Gyerekeknek málnaszörppel vagy narancslével helyettesítsük az alkoholt!

Hozzávalók:

15 dkg csokis nápolyi

5 dkg apróra vágott dió

7dkg kókuszreszelék

5 dkg porcukor

5 dkg olvasztott vaj

0,5 dl rum

0,3-0,4 dl tej

DSC 0128
Fotó: Piszke
  1. A nápolyit aprítógépben morzsásítjuk.
  2. Belekeverjük az összes többi hozzávalót, és golyókat formázunk
  3. Fél órára behűtjük, majd tetszőlegesen kakaóporba, kókuszreszelékbe, csokireszelékbe, cukorgyöngybe forgatjuk.
Blogmustra