OFFLINE

Miért van minden űrhajósnál csípős szósz?

2017. január 7., szombat 18:56

Az ételek íze furcsává válik az űrben. Ez azért van, mert a mikrogavitáció különös módon hat az emberi testre. A folyadék a fejbe áramlik, vértolulást és orrdugulást okozva. Emiatt az ételek íze megváltozik, az ízek intenzitása lecsökken. Mi a megoldás tehát? A csípős szósz.

Az asztronauták a Nemzetközi Űrállomásról jelentették, hogy nagyon kívánják a csípős szószt és más csípős ételeket. A csípős ugyanis kitisztítja az orrjáratokat, segít a szaglás, ízlelés, légzés elősegítésében. Plusz felélénkíti a szájban található háromosztatú idegeket, ami azt eredményezi, hogy akkor is érezzük az ízeket, ha eldugult az orr. Szóval arra az esetre, ha űrutazásra készül, vagy csak szeretne megszabadulni az orrdugulástól, ne felejtsen el magához ragadni némi csípős szószt!

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

ÉDES POFA Altatási praktikából sütimanufaktúra

A harmadik gyerekem hasfájós volt, éjszakánként sírt, magamra kötöttem, a hajszárító nem vált be, annál inkább a habverő - meséli Wanot Maja óvónőből lett cukrász. Egy sütimanufaktúra szívvel, lélekkel, kevés cukorral.

STÍLER Így ne tedd tönkre a hajad!

Praktikák mosáshoz, szárításhoz, formázáshoz, sampontól a rögzítésig - a hajszerkezet és egy kis kémia megmondja, mitől lesz egészséges és szép a frizurád.

KERTÉSZ Tippek hangyaháborúhoz és csupaszcsigák ellen

Szép dolog a természet, kivéve, ha a hangyák betámadnak a lakásba, vagy a meztelencsigák esetleg cserebogárlárvák szétrágják a féltve nevelt növényeket. Így harcolj ellenük.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés