Így nem szívás a sütőtökpucolás!

A sütőtökszezon nagyban dübörög, a receptoldalak hemzsegnek a tuti ételektől, de azt senki nem írja le, hogyan kell megpucolni a tököt, ráadásul a legtöbb receptben kis kockákra kell vágni, ami annak fényében különösen nehéz, hogy a nyomorult tökök a legritkább esetben vesznek fel négyzetes formát.

Szerencsére már erről is készült megfelelő videó, amihez annyit érdemes hozzátenni, hogy jelen esetben azt javasoljuk, csakis a legélesebb késsel álljon neki az aprításnak, és készüljön fel a kemény karmunkára. Persze a megfelelő hámozó nélkül semmit nem ér a munka, az un. svájci hámozók tökéletesek erre a feladatra, ráadásul olcsón kaphatóak.

Ami még fontos, hogy megfelelően kell rögzíteni a tököt, mert a kés könnyen megcsúszhat a kemény felületen. Jó megoldás, ha a vágódeszka alá egy nedves rongyot tesz, ami abban segít, hogy ne csússzon el a deszka, és ön ne szúrja magába a kést.

Azt azért fontos tisztázni, hogy- hacsak nem egy Michelin-csillagos étterem szakácsa, teljesen felesleges azon izgulni, hogy pontosan egyenlő téglatesteket formázzanak az egyes darabok. Ami lényeges, hogy nagyjából egyezzen a méretük, hogy körülbelül azonos idő alatt tudjanak megfőni, de ennek is csak akkor van jelentősége, ha nem fogja utána pürésíteni, mert ha igen, akkor ezis mindegy.

És mihez lehet kezdeni a most már könnyedén megpucolt sütőtökkel?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek