Ennyit változott a bő nadrág az elmúlt 100 évben

Jó ideje divatban van és előreláthatólag marad is a bő nadrág és a nadrágszoknya. A trend az első világháború alatt lett felkapott a nők körében, mikor a férfiak katonának álltak és a nőknek kellett eljárniuk dolgozni. A fizikai munkavégzésre pedig már akkor is sokkal előnyösebb volt nadrágot vagy overállt viselni, mint szoknyát.

A háborút követően a nők annyira megkedvelték a szabad mozgást biztosító ruhadarabot, hogy nem szívesen válltak meg tőle és inkább beépítették azt a ruhatárukba. Ebben az időszakban Coco Chanel már lelkesen tervezett női zakókat és nadrágokat, bár az emberek nagy részére még továbbra is sokkolóan hatott a nadrágos nők látványa, a konzervatívabbak egyenesen természetellenesnek tartották az új női irányzatot. – írja a vintage.es.

A harmincas években már az olyan ünnepelt színésznők is rendszeresen hordtak nadrágot, mint Marlene Dietrich vagy Katharine Hepburn, majd a Vogue is ilyen bő szabású nadrágban ábrázolta a kerékpározó, golfozó, teniszező, lovagló nőket, később pedig hírességeket. Ezt követően pedig nem volt megállás, a lenge nadrág a hétköznapok nélkülözhetetlen darabja lett. Kattintson a galériára és nézze meg, hogy milyen változáson ment át a fazon az elmúlt évtizedekben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra