Kipróbáltuk, és isteni dolog a ketchuptorta!

Zanza!

Soha ekkora siker nem koronázta sütési kísérletemet, mint az a torta, amivel megpróbáltam feldobni a szokásos értekezletet. A kollégák csak annyit tudtak, hogy egy piros színű süteményt kell megkóstolniuk, semmi többet.

A fehér mázzal borított élénkpiros édesség láttán többen azt hitték valami céklás őrület következik, pedig ez csak a kollégánk által a legundorítóbb ételnek titulált ketchuptorta volt. 

DSC3535
Fotó: Kaszás Tamás / Dívány

Az állítólag nem új, de annál izgalmasabb édesség a nagyszerű kanadai Heinz ketchup torta névre hallgat, és csöppet sem alak, paleo, vegán stb.. barát. Egyszóval van benne anyag rendesen. A tesztelő felnőttek és gyerekek egyaránt oda voltak érte, többen a mézeskalácsra illetve a répatortára asszociáltak, a ketchupot egy kivétellel senki nem érezte meg benne. A torta mindenki szerint nagyon jó volt, ezért bátran ajánljuk elkészíteni.  

Hozzávalók - 16 szeletes tortához

2 bögre liszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
1 1/2 tk fahéj
1/2 tk szerecsendió
1/2 tk gyömbér
1/2 bögre Heinz ketchup
1/2 bögre víz
2 tk ételszínezék
1 1/2 bögre vaj - én 250 grammot használtam
1 1/2 bögre barnacukor (én nádcukrot raktam bele)
2 tojás
250 gr Philadelphia krémsajt
1 tk vanília (vaníliás cukrot használtam 1 zacskót)
3 bögre porcukor 

Elkészítési költség: 3500 ft

A recept könnyű, tényleg, bár látszólag sok a hozzávaló.

1. A sütőt állítsuk 180 fokra, hőkeverésre.

2. Egy kerek tortaformát kenjünk ki.

3. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket.

4.Egy bögrébe pedig mehet a ketchup és a víz, illetve igény szerint az ételszínezék. 

5. Háromnegyed bögrényi vajat keverjen össze a barnacukorral. Ha kicsit levegős lett, mehet egyenként bele a két tojás. 

6. Öntse össze a ketchupot és a lisztet, na meg a tojásos-vajas keveréket.

7. Tegye be 30 percre az előmelegített sütőbe, ha úgy érzi kész, ellenőrizze késpróbával. Ha minden szuper, és a kés nem ragad, akkor várja meg, míg kihűl.

8. Ezalatt krémsajtot, a maradék vajat, és a vaníliát keverje össze jól, majd mehet bele a porcukor. Ha nem szereti annyira az édeset, ne rakjon bele 3 bögre cukrot, bőven elég lesz kettő is. Dolgozza össze habverővel.

9. A tortát vágja félbe, és kenje meg a krémmel. A tetejét is fedje be vele, és már mehet is a hűtőbe. Másnap arassa le a babérokat! 

A torta egy szelete - 116g- 460 kalória, 65 gr szénhidrátot tartalmaz, amelyből 52 gramm a cukor. 

DSC3560
Fotó: Kaszás Tamás / Dívány
Blogmustra