OFFLINE

DIY: pomponos szandál

2016. szeptember 7., szerda 16:51

Nincs új a nap alatt, azaz a pompon nem most jött divatba először: már 2011-ben is volt egy pomponos kalandunk, akkor Nicki Minaj volt az ihetés, most pedig a Dolce & Gabbana csicsás cipőit majmoló fast fashion kínálat adta az ötletet, hogy nekiessünk az egyik megunt szandálunknak.

Egyfelől a Zara 9995 forintra beárazott szandálja, másfelől az Office Shoesban kapható 11.890 forintra leárazott Kitten lábbeli adta meg a kezdő lökést az alkotáshoz: mivel mindkettő pont egy fokkal drágább, mint szeretnénk, nem volt más választás, mint bevásárolni egy leárazott Bershka szandált (3490 forint) és pár pompont.

Vásárlás helyett bármilyen megunt, már meglévő szandál is megteszi, a pomponokkal meg akkor jár igazán jól, ha Aliexpressről rendeli meg őket: akkor az összes hozzávaló (10 nagy bojt, 15 kis bojt és 100 apró pompon) kijön 8,5 dollárból, azaz 2350 forintból. Egyébként nem kell mind a 100 pompon, nekem elég volt elég 36 pompon, 2 nagy bojt és 6 kis bojt, de úgyis mindenki a maga ízlése és cipője szerint dönti el, hogy mennyi dísz lesz elég.

Ha hazai hobbiboltban próbálkozik, 20 pompon 520 forintba fog kerülni, és sajnos abban a boltban, ahol én jártam, színenként külön csomagolva lehetett megvásárolni őket, tehát 5 szín, azaz 100 pompon 2600 forintból jön ki, és akkor bojtokat még nem is vásároltunk (azok darabja kb. 50 forint a rövidáruboltokban). Előnye a hazai vásárlásnak, hogy a kiszállításra nem kell akár egy hónapot is várni.

Szóval ha megvan az összes hozzávaló, más már nem is kell, mint szabad fél óra, egy kisolló és cérna: különösebb kézügyesség nélkül felvarrhatók a bojtok és pomponok a szandál tetszőlege részére, csak a fantázia szabhat határt annak, az ön pomponos szandálja milyen lesz!

Ha pedig azt gondolja, hogy idén szandál már pont nem fog kelleni, próbálkozhat egy magassarkúval vagy balerinacipővel is, a színes kis pamacsok mindent feldobnak! És itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy felhívjuk figyelmét egy tavalyi projektünkre, a szőrös cipőkre! Ugyanis épp most jön divatba a szőrös papucs – mi megmondtuk! És meg is mutattuk, hogyan kell olcsón, könnyen elkészíteni.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta