OFFLINE

Olimpiai nasi: corn dog

2016. augusztus 25., csütörtök 14:03

Szóval ez most nem az egészséges nassolnivaló kategória, hanem amolyan hot dog nyalóka. Néha ilyen is belefér, összedobni pedig nem sok energia.

Ha további sós rágcsákat keres, kattintson IDE

Hozzávalók

32 dkg ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)

7 dkg liszt

7 dkg kukoricaliszt

2 teáskanál sütőpor

1 nagy csipet só

1 tojás

kb. 1,5 dl tej

olaj a sütéshez

24 db bambusznyárs (de simán is kisüthető)

  1. A virsliket megfelezzük. A lényeg, hogy nagyjából 3-4 cm-es darabjaink legyenek. Bambusznyársra tűzzük őket úgy, hogy a vágott felük legyen alul.
  2. A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.
  4. Az olajat felforrósítjuk.
  5. A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)
  6. Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal tálaljuk. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta