Zanza!

Szóval ez most nem az egészséges nassolnivaló kategória, hanem amolyan hot dog nyalóka. Néha ilyen is belefér, összedobni pedig nem sok energia.

corn dog 1
Fotó: Katuci

Ha további sós rágcsákat keres, kattintson IDE

Hozzávalók

32 dkg ropogós virsli (én 12 db-os mini bécsi virslit választottam)

7 dkg liszt

7 dkg kukoricaliszt

2 teáskanál sütőpor

1 nagy csipet só

1 tojás

kb. 1,5 dl tej

olaj a sütéshez

24 db bambusznyárs (de simán is kisüthető)

  1. A virsliket megfelezzük. A lényeg, hogy nagyjából 3-4 cm-es darabjaink legyenek. Bambusznyársra tűzzük őket úgy, hogy a vágott felük legyen alul.
  2. A tojást elhabarjuk, és felhígítjuk a tejjel.
  3. A liszteket összekeverjük a sütőporral és egy nagy csipet sóval, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a tojásos tejet.
  4. Az olajat felforrósítjuk.
  5. A virsliket megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük. (Az a legjobb, ha a nyársak kilógnak az edényből, de ha beleesnek, akkor sem lesz gond.)
  6. Papírtörlőre szedjük a 2-3 perc alatt kisütött falatkákat, és forrón, ketchuppal tálaljuk. 
corn dog 2
Fotó: Katuci
Blogmustra