OFFLINE

Otthoni menza: tejszínes spenót

2016. augusztus 7., vasárnap 07:58

Mióta kitört a szünet, próbálom reprodukálni a menzás kedvenceket a válogatós gyerekeimnek. A minap a spenót volt a soros, abból készül egy nem teljesen hagyományos verzió. Ha lapul még a fagyasztóban mirelit, használhatja azt is, de természetesen frissből az igazi.

Ha pedig a tojást sem épp hagyományosan készítené el, süssön tojástekercset

Hozzávalók

50-70 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
só őrölt bors

  1. Magas falú edényben a vajat felhevítjük, belepréseljük a fokhagymát, épp csak átkavarjuk, meg ne keseredjen.
  2. Hozzáadjuk a felengedett fagyasztott vagy a megmosott friss spenótot. Közepes lángon 5 perc alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Egy kevés, kb. 1 dl vizet is adhatunk hozzá, de általában nem kell.
  3. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, levesszük a tűzről, és botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. A tojásokat keményre főzzük, és a spenóttal tálaljuk.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta