Zanza!

Mióta kitört a szünet, próbálom reprodukálni a menzás kedvenceket a válogatós gyerekeimnek. A minap a spenót volt a soros, abból készül egy nem teljesen hagyományos verzió. Ha lapul még a fagyasztóban mirelit, használhatja azt is, de természetesen frissből az igazi.

tejszínes spenót 1
Fotó: Katuci

Ha pedig a tojást sem épp hagyományosan készítené el, süssön tojástekercset

Hozzávalók

50-70 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
2 dl tejszín
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
só őrölt bors

  1. Magas falú edényben a vajat felhevítjük, belepréseljük a fokhagymát, épp csak átkavarjuk, meg ne keseredjen.
  2. Hozzáadjuk a felengedett fagyasztott vagy a megmosott friss spenótot. Közepes lángon 5 perc alatt puhára pároljuk, közben sózzuk, borsozzuk. Egy kevés, kb. 1 dl vizet is adhatunk hozzá, de általában nem kell.
  3. Felöntjük a tejszínnel, felforraljuk, levesszük a tűzről, és botmixerrel simára dolgozzuk.
  4. A tojásokat keményre főzzük, és a spenóttal tálaljuk.
tejszínes spenót 2
Fotó: Katuci
Blogmustra