Mintást mintással felvenni? Bevállaltam!

Amilyen nagy paradigmaváltásnak számít mintást mintással hordani, pont annyira friss fuvallat is azoknak, akik évek óta unottan figyelik a divat önismétlését. Ez a trend amúgy nem annyira új, hírességek és neves divatbloggerek már 2-3 éve hordják, de teljesen más bevonulni egy ilyen szettben a New York-i divathétre, mint felszállni a villamosra egy átlagos hétköznap reggel és munkába menni. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy jóval többen nyitottak már rá itthon is, mint akik élből elutasítják – természetesen őket is meg lehet érteni. A bizonytalankodóknak pedig bátorításul jöjjön az én elmúlt hetem, amit végig mintásban töltöttem a szerkesztőségben.

Impulzusvásárló vagyok, mint sok más nő, bár igyekszem ezt most már kordában tartani, de nem mindig sikerül. Ráadásul a stílusom elég eklektikusnak mondható – fogalmazzunk úgy, bevállalós vagyok a divat terén. Szeretem, ha egy szett egyedi, de közben nem szélsőségesen feltűnő. Ezért tetszett meg annyira a mix and match trend – úgy hatott, mint egy eddig kihasználatlan, izgalmas, új lehetőség. Elkezdtem utánaásni a témának, ebből született ez a cikk, ami nem csak önnek, de nekem is kalauz volt. És úgy döntöttem, hogy ennek alapján ki is próbálom, mennyire egyszerű vagy bonyolult a mix & match jegyében öltözködni!

Hétfő - virágos a virágossal?

"Virágmintás a virágmintással: működhet együtt, de könnyen lehet túl harsány, vagy émelyítően romantikus az összhatás. Szolidabb mintákkal érdemes próbálkozni" – az intés ellenére elég erősen olyan érzésem volt, hogy ezt a két darabot egymásnak találták ki. Egyáltalán nem volt feltűnő, viszont nagyon vidám, igazi nyári együttes. 

hétfő
Gábris Eszter

Kedd - szóval a csíkos bármihez megy?

"A csíkos amúgy is szinte mindennel működik..." – ez a mondás, és tényleg igaz! Ez a leggings önmagában is elég ütős darab, jópár éve megvan, de sosem vettem volna fel mintással. Eddig... viszont a nadrág poénfaktorán sikerült még egyet dobni a csíkos pólóval. 

kedd
Karip Timi

Szerda - próbáljunk meg három mintásat!

"Lehet az egyik darab egy kiegészítő, például egy mintás cipő vagy táska" – hát legyen! Ez az összeállítás nagy meglepetés volt nekem. Minden darabot hordtam már külön-külön, jó ideje megvannak, de most először jutott eszembe együtt felvenni őket. Minimálisan a trikó is mintás, de ez messziről egyáltalán nem látszik. Azt hiszem, ez a szett volt a kedvencem az összes közül. 

szerda
Gábris Eszter

Csütörtök - legyen egy csíkos a virágossal

"Egy virágmintás szoknya egy csíkos pólóval együtt elragadó, és nyáron különösen jól mutat" – állítottuk korábbi cikkünkben és nem kamuztunk. Ugyan nincs virágmintás szoknyám, de a lényeg, hogy a csíkos-virágmintás összeállítás nagy klasszikus. Muszáj volt kipróbálni, főleg hogy ez a felső ezzel a nadrággal nagyon adta magát. Külön jó, hogy a nadrág sötétkék-fehér csíkjai visszaköszönnek a trikó virágai között!

csütörtök
Gábris Eszter

Péntek - a csíkos póló visszatér!

"Sokszor már az is elég, ha a minták háttérszíne megegyezik, de ha ezen kívül van még egy hasonló színárnyalat a két darabban, az még jobb. A legjobban akkor működik itt is az összeállítás, ha kis mintásat párosít nagyobb mintással." A reggeli kávé keresztülhúzta a számításaimat, így az utolsó nap is egy geometrikus-organikus páros lett a választott, de teljesen más hatású a csíkos póló ezzel a nadrággal, mint a keddi szettben. És tényleg egy kulcsdarab! 

péntek
Csapó Attila

Konklúzió

Nem gondolom, hogy túl feltűnő vagy kirívó lett volna bármelyik párosítás, de egyedinek egyediek, az teljesen biztos. Nagyon jó játék volt ez az egész és abszolút pozitív hangulatban telt a hetem, de azért ezután sem öltöznék így öt napig egyfolytában. Egy-egy alkalommal viszont simán jöhet!

Amit javasolni tudok, ha ön is kipróbálná: első körben vegye elő az összes mintás ruháját, nézze meg, mik lehetnek jók együtt, esetleg próbálja is fel ezeket, így sokkal könnyebb lesz később a reggeli rohanás közepette egy ilyen összeállítás után nyúlni. Meg fog lepődni, hogy egy jól megválasztott mix & match szett mennyire fel fogja dobni az egész napját!

Oszd meg másokkal is!
Mustra