OFFLINE

Ennyit változtak az eljegyzési gyűrűk az elmúlt 100 évben

2016. március 29., kedd 08:35

Valószínűleg a közelgő esküvői szezonnak köszönhető, hogy újabb kisfilmmel bővült az elmúlt 100 év ruhatrendjeit, rúzsdivatját, sminkelési szokásait, afrofrizuráit vagy Japán smink- és hajtrendjeit bemutató sorozat, ami ezúttal az elmúlt 100 év eljegyzési gyűrű divatját mutatja be.

A közel három perces videóból megtudtuk, hogy az 1910-es években a napjainkban klasszikus eljegyzési gyűrűként emlegetett szín- és formavilág volt divatban, míg az 1920-as években már jóval feltűnőbben ragyogott az a gyűrű, mint a 10 évvel korábbi társai. A harmincas évekre divatba jött az ovális forma, a negyvenes években meg inkább pecsétgyűrűre emlékeztetett a romantikus ékszer.

Az ötvenes években trendinek számított a szemkápráztatóan nagy kő és visszatért az arany, a hatvanas évekre pedig már a jóval letisztultabb formák voltak divatban, ami nem tartott sokáig, mivel a hetvenes évekre újra visszatért a csillogás és jól láthatóan a drágakövekre fókuszáltak az ékszerészek a tervezés során. Meglepő módon az 1980-as évek jegygyűrűi inkább a 10-es és 60-as évekre jellemző egyszerűséget sugallták, míg a 90-es években kövekkel rakták ki a gyűrű oldalait is. A 2000-es évekre a hercegnős rongyrázás lett a menő, ami a 2010-es évekre is megmaradt azzal a különbséggel, hogy az elmúlt 100 évhez képest először került színes drágakő az átlátszó gyémánt helyére.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta