OFFLINE

Drasztikus hosszúságú szempillák olcsón, házilag

2016. február 18., csütörtök 11:52 |

Az egyre híresebb, közel 12 milló Instagram követővel bíró, Dubajban élő divatblogger, Huda Kattan sajátos technikát fejlesztett ki, hogy dúsabbá, hosszabbá tegye szempilláit és ezt a trükköt meg is osztotta követőivel. Kattan gyakran készít sminktrükkös videókat, és ugyan nem állítjuk, hogy ez a vattapamacsos ügyeskedés tökéletes megoldás, de nyilván mi is ki fogjuk próbálni. Az egészhez nincs másra szüksége, mint egy sima szempillaspirálra (további jó eredmény eléréséhez egy átlátszóra is), közönséges vattapamacsra és egy „spooley”-ra, ami tulajdonképp nem más, mint  egy szemöldök kefe, ami erősen hasonlít a szempillaspirál szőrös fejéhez. (Ezzel formázható és festhető is a szemöldök, vagy akár az összeragadt szempillákat is remekül szét lehet vele választani, bármelyik drogériában beszerezhető.) 

A trükk egyszerű: először fel kell vinni a szempillákra az átlátszó spirált, meg kell várni, amíg megszárad, utána jöhet a sima fekete (színes) ugyanezzel a metódussal. És ezután jön a trükk: szét kell bontani a vattát és finoman bele kell forgatni a szemöldökkefét, hogy csak egész kevés vattát szedjen fel. Ezután végig kell húzni a szempillákon, majd jöhet az utolsó adag spirálréteg. Ha esetleg úgy találja, hogy ettől még mindig nem elég bizarr hosszúságúak szempillái, akkor ismételje meg újra a vattás ecsetezést, majd a festést. 

Az eredmény tényleg zseniális és igen, bőven természetellenes is. Azt nem tudjuk, hogy mennyire tartós a vatta a szempillán és talán veszélyes is lehet ez a módszer, mert ha a festékes vattaszálak bekerülnek a szembe, az nemcsak kellemetlen tud lenni, de ronda kötőhártyagyulladás is lehet a vége. De megígérjük, hogy kipróbáljuk a módszert, és illusztrálni is fogjuk, hogy mi mire jutottunk vele. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta