OFFLINE

Menstruáció ihlette ékszerek: menő vagy ciki?

2015. december 4., péntek 08:30

Több furcsa kiegészítő is borzolta a kedélyeket az idei évben, ilyen volt például az anyatejből készült medál, valamint a szalonnaillatú bugyi, de az év végére szerencsére befutott még egy említésre méltó munka, méghozzá a fiatal brit ékszertervező, Lili Murphy-Johnson menstruáció ihletésű ékszerkollekciója, aminek megtervezéséhez természetesen a saját, menstruációt megelőző morcos időszakaiból merített inspirációt.

image (1)
Fotó: lili-mj.com

„Van egy érdekes ellentmondás a női test megítélésében, hiszen van hogy tökéletesnek tűnik, de előfordul, hogy inkább groteszk és tisztátalan. A drogériák tele vannak az erre az időszakra szükséges termékekkel, amitől olyan érzése támad az embernek, mintha piszkos lenne, valami baj lenne a szervezetével, vagy valamit el kellene rejtenie” – mondja a Huffington Post riporterének a mindössze 22 éves dizájner, aki az idén végzett a neves Central Saint Martinsben és jelenleg a luxusékszerekben utazó Shaune Leane mellett dolgozik.

Igen, jól látja ez egy betét formájú gyűrű
Igen, jól látja ez egy betét formájú gyűrű
Fotó: lili-mj.com

„A kollekció három részből áll – az első a menstruációt megelőző tünetekkel foglalkozik, úgy mint a hangulatingadozás, a görcsök, a puffadás vagy az esetlenség, a második rész azokat a termékeket taglalja, amiket ilyenkor használunk, míg a harmadik magával a vérrel foglalkozik” – magyarázza a tervező, aki szerint a menstruáció okozta görcsök, szorongás és stressz több kutatási és tervezési folyamatra is befolyással volt az egyetemi évei miatt, ezért úgy döntött, hogy ékszerekbe foglalja a havi rendszerességgel jelentkező menstruáció okozta érzelmi állapotokat.

o-PERIOD-JEWELLERY-570 (2)
Fotó: lili-mj.com

Az egyébként mutatós, kristályokkal kirakott gyűrűkből, nyakláncokból, kitűzőkből,karkötőkből és medálokból álló kollekció ára 38 és 1265 dollár, azaz 11.183 és 372.299 forint között mozog Murphy-Johnson weboldalán, a tervező pedig reméli, hogy ennek a kollekciónak köszönhetően egyel könnyebben veszik majd a nők a menstruáció okozta kellemetlenségeket és nyitottabban is beszélnek majd a vérzéssel járó tapasztalataikról. Ön mit gondol a bizarr, de elegáns ékszerekről, menőnek találja a tervező témaválasztását vagy ön szerint inkább ciki a betét formájú gyűrű és a vérfoltot imitáló kitűző? Szavazzon!

1265 szavazat 1347 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta