OFFLINE

2016-nak rögtön két Pantone színe lesz

2015. december 4., péntek 11:49

A színszabványok területén igazi szaktekintélynek tartott Pantone minden év decemberében kihirdeti a következő év vezető színét, ami a 2014-es lilás-rózsaszín ragyogó orchidea és a 2015-ös barnásvöröses Marsala után 2016-ban a babakék és a babarózsaszín, fantázianéven rózsakvarc és derűs kék lesz. Így várhatóan jövőre nem csak a női és férfi ruhák, valamint kiegészítők, hanem a sminktermékek és a lakástextilek is ilyen színekbe borulnak majd.

Különlegesség, hogy most először egyszerre két szín is az év színe lesz, ezt azzal indokolja a cég, hogy adott árnyalatok annyira kiegészítik egymást, hogy szinte el sem lehet őket választani egymástól, nagyon gyakran használják amúgy is együtt a lányos, túl geil rózsaszínt a kicsit komolyabb világoskékkel. A színpár egyfajta egyensúlyt alkot így együtt, megnyugtató rájuk nézni. A páros emellett azt jelzi, hogy a nemek egyenlők és még komolyabb összemosódásuk várható a divatban  – áll a Pantone.com-on.

A Pantone igazgatója, a 2016-os színeket kiválasztó Leatrice Eiseman azt nyilatkozta a Wsj.com-nak, hogy azért is volt szükség két színre, mert így a más színekkel való kombinálás is könnyebb (a márka ajánlása szerint barnában, zöldben, lilában, sárgában, ezüstben és pinkben is érdemes gondolkozni), plusz a kék-rózsaszín páros már magában is remekül mutat, különösen lakberendezési területen. Eiseman azt is fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a rózsakvarc egyáltalán nem egyenlő a babarózsaszínnel, ahogy a világoskék se a kisfiúk kedvenc színe, de valószínűleg hiába, amikor a Buzzfeed is cuki rózsaszín-kék kendőkbe bugyolált csecsemőkkel adja el a hírt.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta