Zanza!

A sütik tésztájába rejtett zöldségekről már többször volt korábban is szó, ebben a cikkben 8 receptet is találnak szuperszaftos sütikhez. Volt már korábban répás, sütőtökös és céklás recept, mai pénteki sütink viszont a cukkinitől lesz hihetetlen szaftos.

Sütés után szuper állagot kapunk, ráadásul a végeredmény – amiről senki meg nem mondja, hogy cukkinit tartalmaz (sőt, gyereknek el se kell mondjuk) – napokig vígan elvan egy kis folpackba csomagolva. 

Fotó: Piszke

A püspökkenyérformában sütött süti jókora, így nem baj, ha mindenki kijárogat a konyhába, hogy vágjon egy szeletet reggelire a tej vagy délután a kávé mellé, este pedig lehet mellérakni egy kis fagyit és pár szem gyümölcsöt.

Hozzávalók:

25 dkg cukor
1 dl étolaj
1 dl tej
3 tojás
1 ek. citromlé
kb. 50 dkg cukkini (megtisztítva, lereszelve 35 dkg legyen)
csipet só
30 dkg rétesliszt
7 gr sütőpor
5 gr szódabikarbóna
5 dkg holland típusú kakaópor
késhegynyi őrölt fahéj

Fotó: Piszke

Elkészítés:

1. A cukkinit meghámozzuk, belét kivágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük, picit megsózzuk.

2. Összemérjük a cukrot, olajat, tejet, simára keverjük a tojásokkal, a citromlével és a levétől kinyomkodott cukkinivel.

3. A száraz hozzávalókat is összekeverjük, és hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz, simára keverjük.

4. Sütőpapírral bélelt fém püspökkenyérformába öntjük, a 200 fokos sütőbe rakjuk, 10 perc után levesszük a hőmérsékletet 175 fokra és kb. 35-40 percig (tűpróbáig) sütjük.

Blogmustra