Hétvégi dőzs: ricottás palacsinta

Igazi kényeztető étel, épp olyan, mintha egy könnyű, túrós piskóta és a palacsinta keveréke lenne. Ízesítsük jó sok vaníliával és citromhéjjal. Tálaláshoz pedig szórjuk meg rengeteg friss gyümölccsel!

ricottás palacsinta 01
Katuci

Reggelire, uzsonnára, de akár desszertnek is szívesen ajánlom. Az alaprecept Nigella Lawsontól származik, de érdemes felturbózni a túróhoz illő fűszerekkel. A ricotta sokkal krémesebb és más jellegű, mint a mi túrónk, így a helyettesítését nem javaslom. 

Hozzávalók (10 db közepes méretű palacsintához):

25 dkg ricotta
1,25 dl tej
2 tojás
1 evőkanál porcukor
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
½ rúd vanília
1 kezeletlen citrom héja
vaj a sütéshez

porcukor vagy juharszirup és friss gyümölcs a tálaláshoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy evőkanál porcukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgájákat kikeverjük a ricottával, a tejjel, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal.
  3. Beleszitáljuk a liszt, sütőpor és só keverékét, elkeverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  5. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd közepesre mérsékeljük a lángot, vajat teszünk bele. Tetszőleges méretű palacsintákat sütünk, amiket óvatosan, lapáttal fordítunk meg.
  6. Porcukorral vagy juharsziruppal édesítve, sok gyümölccsel tálaljuk. 
ricottás palacsinta 02
Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek