Zanza!

Igazi kényeztető étel, épp olyan, mintha egy könnyű, túrós piskóta és a palacsinta keveréke lenne. Ízesítsük jó sok vaníliával és citromhéjjal. Tálaláshoz pedig szórjuk meg rengeteg friss gyümölccsel!

ricottás palacsinta 01
Fotó: Katuci

Reggelire, uzsonnára, de akár desszertnek is szívesen ajánlom. Az alaprecept Nigella Lawsontól származik, de érdemes felturbózni a túróhoz illő fűszerekkel. A ricotta sokkal krémesebb és más jellegű, mint a mi túrónk, így a helyettesítését nem javaslom. 

Hozzávalók (10 db közepes méretű palacsintához):

25 dkg ricotta
1,25 dl tej
2 tojás
1 evőkanál porcukor
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
½ rúd vanília
1 kezeletlen citrom héja
vaj a sütéshez

porcukor vagy juharszirup és friss gyümölcs a tálaláshoz

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy evőkanál porcukorral kemény habot verünk.
  2. A tojássárgájákat kikeverjük a ricottával, a tejjel, a vanília kikapart magjaival és a reszelt citromhéjjal.
  3. Beleszitáljuk a liszt, sütőpor és só keverékét, elkeverjük.
  4. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
  5. A palacsintasütőt felforrósítjuk, majd közepesre mérsékeljük a lángot, vajat teszünk bele. Tetszőleges méretű palacsintákat sütünk, amiket óvatosan, lapáttal fordítunk meg.
  6. Porcukorral vagy juharsziruppal édesítve, sok gyümölccsel tálaljuk. 
ricottás palacsinta 02
Fotó: Katuci
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra