Csak egyszerűen: mézes-mustáros csirkecombok

Zanza!

A szép, nagy csirkecombok finom mézes-mustáros pácot kapnak, pihennek kicsit a hűtőben, és már süthetjük is az ízes, ragacsos húst.

mézes csirke1kicsi
Fotó: Katuci

Előző este is bepácolhatjuk, sőt be is készíthetjük a tepsibe, így délelőtt csak gyorsan meg kell sütnünk. Igazi kényelmes kaja. 

Hozzávalók:

2 nagy, egész csirkecomb
4 evőkanál mustár (lehet édes vagy csípős is)
4 evőkanál méz
2 evőkanál olívaolaj + egy kevés a tepsi aljába
1 evőkanál kakukkfű
só, bors

  1. A mustárt, a mézet, az olajat és a fűszereket simára keverjük.
  2. A combokat megmossuk, megtöröljük, és alaposan bedörzsöljük a páccal.
  3. Egy sütőedény alját kiolajozzuk, belefektetjük a húsokat, és lefedjük (alu)fóliával. Éjszakra, de legalábbis 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük az ételt a fóliával együtt 1 órára, majd levesszük a fóliát, és további 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
mézes csirke2
Fotó: Katuci

További kedvenc csirkeételeinket ITT találja. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra