OFFLINE

Eszébe ne jusson zsírkrétával sminkelni

2015. május 28., csütörtök 08:55

Míg az ókorban különböző bogyós növényekből készítették a rúzst és a "pirosítót", addig 2015-re a kekszből készített szempillaspirál mellett egy új őrület ütötte fel a fejét: vloggerek zsírkrétát és színes ceruzákat használnak a sminkjeik elkészítéséhez. Az írószergyártó Crayola a honlapján található Gyakran Ismételt Kérdések rovatát ki is egészítette: nyomatékosan kérnek mindenkit, hogy ne használja a termékeiket sminkeléshez – olvasható a TheDailyDoton.

A "Crayola Makeup" kifejezésre keresve a Youtube közel 12 ezer videót talál: ezek között vannak visszafogottabb sminkek és olyanok is, amelyekhez egy általános iskola első osztályos tanuló technika csomagja is kevés. A legszomorúbb talán mégis az, amelyiken egy 3 éves gyermek "sminkeli" ki magát, a feltöltő szerint pedig a Crayolának ki kéne jönnie egy gyermekeknek szánt sminkkollekcióval.

A cégnek azonban mások az elképzelései. „Mint gyermekeknek szánt termékek gyártói, elkötelezettek vagyunk a biztonság iránt. Bár a termékeink éppen ezért nem mérgezőek, nem ajánljuk, hogy bárki rúzsként, tusként vagy bármilyen más sminktermékként használja őket. Nem e célból készültek és ilyen szempontból nincsenek is tesztelve" – olvasható a márka honlapján.

A TheDailyDot egyébként a kétmillió követővel rendelkező Rachel Levin videóját emeli ki, amit a mai napig több mint 1,6 milliószor néztek meg és amelyben színes ceruzákat használ a szemsminkje elkészítéséhez. Egyébként lehet, hogy velünk van a baj, de nekünk ez az egész roppant izzadságszagúnak tűnik és még csak nem is néz ki jól a végeredmény.

Azt nem tudni, hogy a Crayola nyilatkozattételét Levin videója inspirálta-e, viszont minden szépségvlogger jobban jár, ha a zsírkrétákat inkább a dobozában tartja és nem használja az egyébként érzékeny arcbőrén. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta