OFFLINE

15 méter selyemből készült Cate Blanchett ruhája

2015. május 21., csütörtök 21:06

Vasárnap este egyértelműen Cate Blanchett vitte a prímet Cannes-i vörösszőnyegen: a színésznő a Carol premierjére érkezett különleges estélyiben – írja a Daily Mail. Blanchett-nek elvileg egy Armani estélyiben kellett volna megjelennie, de amikor meglátta Giles Deacon galaxisos ruháját, azonnal döntött: "Ezt akarom felvenni, egyszerűen csodás" – mondta a lap szerint barátainak a színésznő.

A hatalmas, érdekesen nyomtatott ruha Deacon 2015-ös őszi-téli kollekciójából való, öt napig tartott az elkészítése, melyen egy egész csapat dolgozott: szabók, mintázók, varrónők. "A fűző nyomott mintás bársony, míg a szoknyarész mintás selyemorganza és gazar-selyem keveréke" – mondta a Daily Mailnek a Giles szóvivője. Több mint 15 méter anyag kellett a ruha elkészítéséhez, az uszálya 30 centi hosszú. A Giles őszi-téli kollekcióját az 1673-ban Chelsea botanikus kert inspirálta, akkori, XVII. századi formájában, és azok a nők, akik akkoriban ott sétálhattak. A Central Saint Martins-en végző tervező azt nyilatkozta korábban, hogy ez az inspirációs forrás segített neki a nőiesség vad, sötétebb oldalának megjelenítésében. "Nagyon békés és romantikus hely, de van egy sötét aspektusa is. Kicsit tündérmesés" – mondta korábban Deacon, aki a tradicionális technikákat előszeretettel keveri modernekkel, a hagyományos anyagokat futurisztikus printekkel.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta