OFFLINE

Ijesztően sovány lánnyal reklámoz az Urban Outfitters

2015. január 4., vasárnap 14:38

Nemrég megszavaztattuk önökkel 2014 legnagyobb divatbotrányát, és nem is kellett sokat várni ahhoz, hogy 2015-ben is felüsse a fejét az első. A tippünk ugyan nem jött be: azt hittük, a bangladeshi katasztrófát kifigurázó American Apparel lesz a leggyorsabb, de végül az Urban Outfitters „nyert”.

A Refinery-n futottunk bele a hírbe, miszerint az amerikai cégnek a brit weboldalról kellett eltávolítania egy fehérneműs képet, mivel az – a névtelen bejelentő szerint – egy anorexiás modellről készült, és emiatt „felelőtlen illetve veszélyes” üzenetet közvetít. A névtelen bejelentés után a reklámszabályozásért felelős ASA (Advertising Standards Authority) közleményt adott ki. „Úgy gondoljuk, hogy a modell rendkívül sovány és túl nagy rés van a lábai között (thigh gap - a szerk.), illetve a combja olyan vastag volt, mint a térde” – indokolták a betiltással kapcsolatos döntésüket, továbbá felhívták a veszélyt arra is, hogy a - főleg fiatalokból álló - célközönség gyakran követendő példának látja azt a testképet, amin a termékeket látja viszont.

Print screen.PNG
Fotó: Urban Outfitters

Az Urban Outfitters természetesen tagadja, hogy a modellje alultáplált lenne – állításuk szerint 58 centiméteres derékkal rendelkezik. Jo Swinson miniszter üdvözölte az ASA döntését. „A kereskedők profitálni fognak abból, ha különböző tulajdonságú modelleket alkalmaznak, hiszen ez nemcsak egy pozitív módja annak, hogy a testképzavaros lányok önbizalmát növeljék, de kiváló üzleti érzéket is teremt számukra” – mondta. „Örülök, hogy az ASA betiltotta a reklámot és remélem, hogy az Urban Outfitters leszedi a képeit a weboldaláról, a többi kereskedő pedig tanul ebből a hibából” – tette hozzá.

Egyébknt nem mintha csak ezzel a termékfotóval lenne gond: itt van például ez a nagyibugyi, illetve ez a szaténtanga, ahol mintha egy nyolcéves állt volna a fényképezőgép elé.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta