Zanza!

Banánkenyeret sütni legalább olyan egyszerű, mint egy muffint: csak össze kell keverni a száraz és a nedves hozzávalókat, majd mehet is a sütőbe. A sütemény a banántól sokáig puha-szaftos marad, ráadásul jól csomagolható uzsonnára is.

Banánkenyér1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

A banánhoz nagyon jól passzol a kókusz, így most egy kevés kókuszreszelékkel turbóztuk fel, a csoki pedig a legtöbb sütiből nem hiányozhat, így a banánkenyérből sem hagytuk ki. A szeleteket egy kis pikáns lekvárral is megkenhetjük, vagy akár nutellával is érdemes kipróbálni!

Hozzávalók egy kb. 18x8 cm-es püspökkenyérformához:

100 g liszt
100 g zabpehelyliszt vagy aprítógépben finomra őrölt zabpehely
50 g kókuszreszelék
1 tk. sütőpor
1 kk. őrölt fahéj
50 g étcsokoládé
150 g érett banán (két kisebb banán)
120 g nádcukor 
2 tojás
100 g natúr joghurt
fél dl olaj

1. A lisztet, a zabpehelylisztet, a kókuszreszeléket, a sütőport, a fahéjat és az apróra vágott étcsokoládét összekeverjük egy nagyobb tálban (száraz hozzávalók).

2. A banánt, a cukrot, a tojásokat, a natúr joghurtot és az olajat botmixerrel összedolgozzuk (nedves hozzávalók).

3. A száraz hozzávalókat összekeverjük a nedves hozzávalókkal.

4. A püspökkenyérformát – amennyiben nem szilikonanyagú vagy teflonbevonatú – kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a kész tésztát.

5. 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 50-60 percig: tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e. Ha már nagyon pirulna a teteje sütés közben, lazán dobjunk rá egy alufóliát.

Banánkenyér3
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
Blogmustra