OFFLINE

Trendi járókeret: menő vagy ciki?

2014. augusztus 11., hétfő 13:13

Szerethető projekt érdekében állt össze Elana Langer művész és Hanna Agar, New York-i fotós: a Tools of Life, azaz 'Az élet eszközei' fotósorozat glamúros oldaláról mutat be olyan segítséget nyújtó eszközöket, mint a járókeret vagy a hallókészülék. A fotósorozat lényege, hogy ezeket a sokak által macerásnak tartott és szégyellt segédeszközöket bemutassák vagány és divatos oldalukról is: a strasszokkal feldíszített hallókészülék akár fülbevalónak is beillik, a gyönggyel díszített járókeret pedig kiegészítőnek sem utolsó.

A járókeretes koncepció ötlete egyébként a művész nagyanyjától származik. "Nagyanyám igazi nő volt. Nem volt egy olyan alkalom sem, amikor ne lett volna beállítva a frizurája és kifestve a körme. Állapotából adódóan élete utolsó éveiben viszont már nem tudott segítség nélkül járni, és bár elképesztő életereje volt, nyilvánosan akkor sem volt hajlandó járókerettel közlekedni. Hiúsága ellenállt gyengeségének" – hivatkozik inspirációs forrására Langer a Tumblr-en. Ekkor jutott a művész eszébe az ötlet, hogy ha kicsinosítaná nagyanyja járókeretét, akkor a hölgy talán könnyebben rávenné magát a rendszeres használatra – a nagymamának viszont továbbra sem tetszett az ötlet. "Ekkor jutott eszembe, hogy el kell játszadozni az olyan dolgokkal, amik nyugtalanítják a társadalmat: mint például a járókeret."

A kollaboráció lényege, hogy az esetleges hiányosságaink helyett inkább arra kell felhívni a figyelmet, ami ünneplésre méltó: a hallókészülék és a járókeret megkönnyíti az életünket bizonyos helyzetekben, mikor szükségünk lehet a segítségükre. A fotósorozat külön érdekessége, hogy modellt szintén Langer állt hozzá, a képeket pedig abszolút nőies élethelyzetekben, például a fodrásznál lőtték. Ön mit gondol: szerethető kezdeményezés és értelmes koncepció áll a trendi járókeret háttérben, vagy pont az ellenkezőjét, fölösleges gúnyolódást lát benne?

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
1155 szavazat 1128 szavazat

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta