12 praktikus tipp egyenes hajú nőknek

Sokan irigykedve néznek az egyenes hajúakra, miközben csak azért, mert nem hullámos vagy göndör a hajuk, attól még nekik is meggyűlik a bajuk frizurájuk kordában tartásával. A Huffingtonpost.com szerkesztői ezúttal összegyűjtöttek 12 jó tanácsot, amit érdemes megfogadni, ha makulátlannak szeretnénk tudni egyenes szálú hajunkat. Nézze meg, hogy mi az, amit érdemes csinálnia, illetve mi az, amit inkább hanyagoljon, ha nem irigylésreméltóan fürtös a haja!

1. Mosson gyakrabban hajat

A göndör, vastagabb szálú haj hajlamosabb a kiszáradásra, így érthető, hogy annak több természetes olajra van szüksége. De akinek finomszálú, egyenes haja van, annak sajnos könnyebben zsírosodik a haja, amit a lehető legegyszerűbben azzal tudunk kivédeni, ha gyakran, körülbelül minden nap hajat mosunk.

2. Ne használjon kondicionálót a hajgyökereire

A kondicionálót a haj textúrájának javítására használják, ami kisimítja, fényessé és puhábbá teszi a hajat. De egyes összetevői, mint az olajok és a szilikon nem kifejezetten tesznek jót. Ez a legutolsó dolog, amire egy egyenes hajnak szüksége van, plusz egyes termékek el is nehezíthetik a hajat, és akkor az a fejünkre tapad. Csínján bánjon a balzsammal és kondicionálóval, ha lehet, csak a haja legaljára tegyen belőle, a tarkó, nyak magasságánál feljebb semmiképpen se.

467676507
Astrid Stawiarz / Europress / Getty

3. Ne feküdjön le vizes hajjal

A vékony, finom szálú haj nem dobja ki formáját, mint a vastagabb haj, elsősorban azért nem, mert egyáltalán nem ruganyos. Ha vizes hajjal alszik el, akkor haja furcsán megtörik, rakoncátlanul fog állni és lenyalt hatása lesz, amitől nem fog tudni megszabadulni hajvasaló vagy egy újabb hajmosás nélkül. Az egyetlen kivétel, ha nedves haját befonja és úgy fekszik le aludni. Legalább végre lesz egy kis hullám is a hajában.

4. Teljesen szárítsa meg haját, mielőtt elmegy otthonról

Bár tudományos alapjai nincsenek, mégsem érdemes nedves hajjal utcára lépni, főleg abban az esetben nem, ha hajunk egyenes. Mivel ha hagyjuk, hogy a levegőn száradjon meg, könnyen előfordulhat, hogy utána még élettelenebb lesz, mint a hajmosás előtt volt, sőt talán még annál is fátyolosabb hatást érünk el vele. Érdemes befektetni egy jó minőségű hajszárítóba, amivel különböző szögekből szárítsa a haját, így könnyen lehelhet egy kis életet frizurájába. Ráadásul dúsabbnak is fog tűnni, mint előtte.

94820553
Bloomberg / Europress / Getty

5. Fejjel lefelé szárítsa haját

Ez az egyetlen módja annak, hogy felfrissítse hajgyökereit és egy igazán stabil, extra erős tartást adjon hajának. A plusz lendület és hajfény kedvéért még egy kis hajdúsító habot is tegyen hajára. A szakemberek szerint például az Avon Advence Techniques terméke megfelel erre a célra.

6. Ne használjon túl sok terméket

A legtöbben ott buknak el, hogy egyszerre lakkot, habot, és spray-t is tesznek a hajukra. Az undort keltő, kocsonyás állagú hajzselé szerencsére már kiment a divatból, de hasonló ragacsos, száraz hatást érünk el akkor is, ha több terméket használunk egyszerre. Csak rontunk a helyzeten.

7. Próbáljon ki egy könnyebb hajformázó spray-t

Bár az egyenes, vékony szálú hajúaknak ajánlott kerülni a hajhabok és egyéb zselék használatát, azért esetenként jól jöhet egy kis hajformázó spray. A huffintonpost.com szépségápolásban jártas szakembere például a tengeri sót és levendulát tartalmazó Bumble & Bumble Surf Spray-re esküszik. A tengervízalapú hajformázót, amivel szélfútta frizurát varázsolhat magának a sephora.com-on érdemes levadászni, ahol körülbelül 26 dollárt (5780 forint) kérnek egy tubusért.

481486883
Tibrina Hobson / Europress / Getty

8. Ne használjon műanyag fésűt

Nem városi legenda, hogy a műanyag fésű árt a hajnak, mivel ha az elektronok negatív töltésűek, akkor a hajunk olyan lesz, mintha szálanként az égnek állna. Ajánlott beszerezni egy fémből készült darabot, ha túlságosan vékony szálú a haja.

9. Használjon hajlakkot, ha dúsabb frizurát szeretne

Ez a művelet sok-sok hajlakkot igényel. Ne spóroljon a lakkal, különben a frizurája egy elcseszett vattacukor formát fog ölteni egy órán belül. Sok szerencsét!

489852281
John Lamparski / Europress / Getty

10. Ne vágasson frufrut

Ez nem egy betartandó és szigorú szabály, mivel rengeteg vékony hajú nőnek jól áll ez a fazon. A szakember saját tapasztalata szerint viszont a frufrutól még nem lesz dúsabb vagy göndörebb a frizuránk, inkább petyhüdtebbnek és zsírosabbnak fog tűnni, mint azelőtt. A vékony haj ugyanis egész nap a homlokunkba lóg, elkerülhetetlen, hogy hozzáérjünk, aminek köszönhetően bezsírosodik, nap végére pedig nem lesz belőle más, csak egy összeragadt pamacs a homlokunk közepén.

11. Ne hagyja, hogy a fodrász betupírozza a haját

A tupírozással holtbiztos, hogy tönkremegy a haja, két év sem lesz elég arra, kibogozza. Persze ez olyan esetekben szinte elkerülhetetlen, mikor koszorúslányként kell megjelennie egy esküvőn. Beszélje meg a problémát az eseményre kijelölt fodrásszal és inkább válassza az extra mennyiségű hajlakkot, mint a tupírt, később még hálás lesz ezért a tippért.

12. Ne küzdjön ellene

Ha a haja már fáradt, lapos és nincs zuhanyzó a láthatáron, akkor egyszerűen csak kösse lófarokba. A vékony szálú haj jól néz ki lófarokba fogva, sőt valójában ez az egyik legjobb forma erre a hajtípusra.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek