Zanza!

Bár igazán nem is tudom, hogy pogácsa, keksz vagy sajtos tallér. No mindegy, ezúttal a hároméves segítőmre hallgattam, aki szerint pogácsa. A lényeg, hogy szinte azonnal elpárolgott mind a 70-80 példány a tálból, ahogy kisült. Ideális ha nincs időnk felkészülni a kisebb vendégségre, vagy csak ha vasárnap délután még összeütnénk valami sós rágcsát.

DSC 1170
Fotó: Katuci

Hozzávalók:

10 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg reszelt ementáli sajt
10 dkg reszelt parmezán
1 kávéskanál só
2 tojás

  1. A lisztet, a sót és a vajat az ujjbegyeinkkel összedolgozzuk egy tálban.
  2. Beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, néhány perc alatt sima tésztává gyúrjuk. 30 percre időre hűtőbe tesszük.
  3. Lisztezett felületen fél centi vastagságúra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a pogácsákat, de akár rudakat is vághatunk belőle derelyevágóval.
  4. A másik tojást elhabarjuk egy villával. Megkenjük a kiszaggatott és tepsire helyezett pogácsákat. Megszórhatjuk még a tetejüket valamilyen maggal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranysárgára sütjük a pogácsáinkat.
Blogmustra