OFFLINE

A szendvicsek Brad Pittje, a BLT

2013. február 12., kedd 11:42

BLT, azaz Bacon, Lettuce, Tomato. Magyarul szalonna, saláta, paradicsom. Sokkal több nem is kell a boldogsághoz. Csak egy jó péksütemény, némi kenőanyag és kész is a szendvicsek Brad Pitt-je. Az amerikaiak nagy kedvence, ami - szemben például a marshmallow felfoghatatlan imádatával - teljes mértékben érthető: egyszer kell kipróbálni és fel fog kerülni a repertoire-ra. Simán kivált egy ebédet, merészebbek akár vacsorára is ehetik, de akkor számolni kell a fitnessvacsorának közelről sem becézhető BLT okozta éjszakai álmatlansággal, vagy azzal, hogy elalvás után álmunkban is szalonnát rágcsálunk majd.

Mikor máskor szalonnáznánk, ha nem télen? Ja, nyáron. De azért télen is jó
Mikor máskor szalonnáznánk, ha nem télen? Ja, nyáron. De azért télen is jó

Csodálatos harmóniában van benne a tömény zsír, a masszív szénhidrátgóc, és enyhítő körülményként némi zöldség. Az “egyszerű, de nagyszerű” közhely tökéletes mintapéldája.

Hozzávalók “tankönyv szerint”:

Szalonna
Jégsaláta
Paradicsom
majonéz és/vagy vaj 
Friss kenyér/baguette/zsemle

A szalonnát serpenyőben közepesnél kisebb lángon szép lassan, türelmesen jó ropogósra sütjük.

A kenyereket/baguette-et/zsemlét - akár pirítás után - vékonyan megkenjük vajjal és/vagy majonézzel.

Az alsó kenyérszeletre ráhalmozunk jó sok ropogós bacont, erre jönnek a paradicsomszeletek, kevés só, bors, a salátadarabok és végül a fedő kenyérszelet.

A szendvicsek Brad Pittje
A szendvicsek Brad Pittje

Természetesen sokféleképpen lehet variálni. Az ős-BLT szendvicshez a kenyeret enyhén meg is pirítják, de nekünk a friss, puha péksüteményes változat jobban ízlett. A szalonna eredetileg nem túl vékonyra szeletelve kerül a szendvicsbe, de ha a vékony, nagyon ropogós bacon jön be inkább, akkor érdemes inkább azt használni. A ropogós jégsaláta a semleges íze miatt alaptétel a szendvicsben, de lehet más salátákat is használni. Ha pedig mindez kevés lenne, akkor turbózható lilahagymával, avokádóval, sajttal és egyéb zöldségekkel is, csak akkor már az lesz a neve, hogy BLTOAC.

Doctor Pepper

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta