OFFLINE

Bevált a kasmírral kevert harisnya

2012. december 12., szerda 09:24

Minden télen megőrülök szoknyában, annyira fázom a különféle vastag és kevésbé vastag harisnyákban: erre a problémára a Calzedonia üzletében a kasmírral kevert viszkózharisnyát ajánlották. Nem hittem az eladólánynak, miszerint ez melegebb, mint bármelyik farmer, teszteltem az újdonságot. Bevált

A teszt nem volt valami tudományos: kiálltam 15-15 percre az iroda udvarára előbb egy 80 denes harisnyában, aztán a kasmírral kevert verzióban és figyeltem, mennyire fázom át.

A szokásos 80 denes harisnya -4 fokban már röhejesen hideg: negyed órát toporogtam benne az udvaron és egyre jobban remegtem, ahogy a jeges hideg felkúszott a kabát alá, egész a hasamig. Ha 5 pont a nem-bírom-tovább-annyira-fázom érzés, 1 pont a pont jól vagyok, akkor a nylonharisnya negyed óra alatt eljutott 4 pontig. Ebből a fajta harisnyából tényleg minimum kettőt kell egyszerre felvenni és imádkozni kell, hogy időben jöjjön a busz, különben kész a felfázás.

A kasmírral kevert harisnya sokkal jobban néz ki, mint egy átlag pamutharisnya és kellemesebb a tapintása is. A negyed órás udvaron toporgás alatt egyáltalán nem fáztam benne, 5 pontból körülbelül kettőt gyűjtott be, mert azért futkosott a lábamon némi kellemetlen borzongás. De mivel egész jól bevált, egész nap viseltem, és abszolút kibírható volt benne a hideg. Míg a nylonharisnyában a lábszáram már az első percben átfagyott, olyan volt, mintha nem is lenne rajtam semmi, a kasmírral kevert harisnya kellemesen tartotta a meleget.

A harisnyának csak 7%-a kasmír, 60%-a viszkóz, 28%-a poliamid, 5%-a pedig elasztán. Ennek ellenére elég drága, 3600 forintba kerül. Igaz, a pamutharisnya 2700 forint a Calzedoniában, így már nem is tűnik olyan magasnak a kasmíros ára, ráadásul állítólag tartósabb, mint a pamut és nem bolyhosodik.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta