OFFLINE

Christian Louboutin piros cipőtalp miatt perli Yves Saint Laurent-t

2011. április 13., szerda 08:40

Pirostalpú YSL cipő
Pirostalpú YSL cipő

Az Yves Saint Laurent 2011-es tavaszi kollekciójába piros talpú cipő került, ezért perel a hamisítványokra nagyon érzékeny Louboutin: állítja, hogy ő már korábban is tervezett piros talpú cipőt, és rég levédette saját ötletét.

A 2011-es tavaszi kollekció egyik darabja Louboutin állítása szerint egyértelmű koppintása az ő egyik cipőjének – áll a vádiratban. A tervező 1 millió dollárra perli riválisát a piros talpak miatt, és nem csak az idei kollekciót fájlalja: az YSL Tribute, Palais és Woodstock néven is adott már ki pirostaplas cipőkollekciót, és a darabokat olyan üzletekben is árulta, ahol Louboutin termékei is jelen voltak. A vád szerint a piros talp megtéveszti a felhasználót, és rossz fényt vethet a Louboutinre.

Christian Louboutin egyébként 1992 óta gyárt piros talpú cipőket. Akkor jött rá, mennyire jó ötlet a színes talp, amikor titkárnője cipőtalpát piros körömlakkal befestette. A cipőkészítő egyébként még januárban megkereste panaszával a francia divatházat, de az YSL tulajdonosai azt válaszolták, továbbra is polcon tartják a színes talpú cipőket – írja a Telegraph.

pir

A vádiratban emlegetett egyik cipőnek, az YSL ’Palais 105’ névre hallgató velúr platformlábbelinek például színes a talpa: a lila cipőnek lila, a kéknek kék, a pirosnak ennek megfelelően piros talpa van. Minden cipő talpszíne egyezik a felsőrész színével, tehát YSL ez esetben feltehetően nem a piros tap ötletét akarta lenyúlni, egyszerűen így jött ki.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta