OFFLINE

Enni Mexikóban: igyunk kukacot!

2008. január 30., szerda 09:36

Minisorozatunkban a mexikói étel- és italfogyasztásról számol be helyszíni tudósítónk.

A mezcal és a tequila között két, rettenetesen egyszerű különbség van. Tequila csakis kék agavéből készülhet, mezcalt viszont bármilyen típusú agavéből párolnak.

A mezcal üvegébe kerülő kukac is az agavéban él, üvegenként abból hintenek el egyet-egyet, de csak a mezcalba, a tequilába soha, de soha nem raknak állatkát. A kukac beszippantása turistalátványosság, a mexikóiak bölcsen tűrik ezt a marhaságot, ők nagyban utaznak a kukacra. Ősszel jobb éttermekben, guacamoléval, tortillába töltve lehet kapni méregdrága sült kukacot.

A mezcal tarkább és testesebb, mint a tequila, sokkal jobban szeretem. Ugyanúgy vannak reposado és anejo változatok, a szervírozásnál nem tesznek különbséget ezek között. Magában, vagy kis halom, szárított kukac porával kevert sóval és nagyon vékonyra vágott narancsszeletekkel hozzák ki. A sal de gusano kis tasakban jár minden üveg mezcalhoz, a narancshéjat a kukacsóba mártva a mezcal mellé lehet rágcsálni. A röviditalokat Mexikóban jellemzően étkezés után, vagy köszöntéshez isszák, evés előtt, pláne reggel nem jellemző, de ezen a kívánságon sehol sem lepődnek meg.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

Blogok, amiket olvasunk

STÍLER 4 ruhadarab, aminek nincs helye egy stílusos nő ruhatárában

A nagy őszi gardróbcsere remek alkalom arra, hogy megszabaduljunk néhány olyan holmitól, ami csak a megvásárlás pillanatában tűnt jó ötletnek. A divat változik, trendek jönnek-mennek, de biztos lehetsz benne, hogy a most következő cuccok nélkül igenis, lehet élni. Ráadásul egy magabiztos, stílusos életet.

KERTÉSZ Így gondozd ősszel a csónakorchidádat

Most, hogy ránk rúgta az ajtót az ősz, egyre jobban figyelünk a szobanövényekre. Az orchideák különösen népszerűek. ennek oka lehet különleges szépségük, szokatlan megjelenésük, vagy éppen az, hogy a meleg trópusi tájak hangulatát hozzák közel, ami télen különösen jóleső érzés.

OTTHONTÉRKÉP Elfogytak a zuglói garázsok

Fizetős övezetté vált a XIV. kerületben az Örs vezér tere és a Felvonulási tér környéke is. Ráadásul nem csak hétköznap, hanem szombat-vasárnap is. Gondoltuk, megnézzük, milyen a garázshelyzet a kerületben. Aztán koppantunk.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta