OFFLINE

Bevonta horogkeresztes táskáját a Zara

2007. szeptember 23., vasárnap 17:10


Egy vásárló tiltakozása miatt vont vissza egy egész tárkasorozatot a spanyol Inditex tulajdonában lévő Zara. Egy nagy-britanniai vásárló panaszt tett és visszaküldte a táskát a cégnek, mert horogkeresztes hímzés díszíti a táska oldalát. Érthetetlennek tűnik kissé, hogy a cég képviselői arra hivatkoznak, nem tudták, hogy a 78 eurós (kb. 19 ezer forint) táskán zöld horogkereszt van. Több internetes fórumon is lehet olvasni felháborodott véleményeket, így valószínűleg az egész sorozat visszavonása volt a legjobb lépés, amit a Zara tehetett. Persze azzal is érvelhetnének, hogy a táska készítője, aki egy indiai beszállító, hindu szimbólumok ihletésére dolgozott. A szvásztika pedig a nap szimbóluma a hindu és buddhista kultúrában – csak épp a táskát nem egy  szentélyben árulták, hanem európai üzletekben. A táskára persze lehet licitálni az ebayen, a szemfüles árus szerint hamar fel fog szökni az ára, mert csak néhány példány került a vásárlókhoz a bevonás előtt. (Forrás: MTI)

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2007.09.23 18:04:59brabus

  fasza

 • 2007.09.23 18:36:20eternity

  Tudtommal a szvasztika megfordítása lett a horogkereszt. Akkor viszont az ott nem szvasztika, hanem egy jól fejlett horogkereszt.

  Nem tudja, mi a mintája a saját termékének?

  Aham. Mindjárt el is hiszem...

 • 2007.09.24 01:04:28polcrendszer

  örökkévalóság: hu.wikipedia.org/wiki/Szvasztika hogy megvilágítsam elméd.Egyébként próbálom elképzelni, ahogy az indiai neonáci jót röhögve ül a tervezőasztalára görnyedve "most jól megsz*patom a sok európait mehhehhe és zöldre hímeztetem a horogkeresztet hogy nehezen ismerjék fel de amúgy pusztuljanak a zsidók meg a zösszes rizsszemű meg barnabőrű" életszagú

 • 2007.09.24 09:28:57sultzoldparadicsom

  hát ez akkora hülyeség, a kereszt alatt is számtalan gyilkosságot követtek el, mégse titják be a feszületet

 • 2007.09.24 09:37:00Lorenzaccio

  Hogy te milyen hüje vagy, auguszta néni, elképesztő. A kereszt egy vallás jele, a svasztika meg egy népirtó ideológiáé. Hogy keverheted össze?

 • 2007.09.24 10:46:31szandálka

  én csak azon csodálkozom, hogy kishazánkban senkinek nem jutott még eszébe lázadni a Heineken ellen (tudom, hogy a táskás sztori nem nálunk volt; csak eszembe jutott)

 • 2007.09.24 10:59:43fedaykin

  Eternity: tanulmányozd a szvasztikát, forog az jobbra is meg balra is.  Szandálka: pár éve feljelentették a Heinekent az önkényuralmi vörös csillag miatt. Egyébként OFF, de azért is leírom, szóval a Heineken a berlini fal leomlása előtt a posztokomcsi országokban fehér csillagos logóval nyomult.

 • 2007.09.24 11:02:14ninian_s

  Igaza van szandálkának; rossz az aki rosszra gondol. A horogkeresztet kiragadva (mint a vörös csillagot is) lehet mindeféle szörnyűségre asszociálni, de egy virágos motívumokkal díszített táskán egyértelmű, hogy a gyártó nem antiszemita, csak meggondolatlan, és a Heineken sem a kommunizmus mellet protestál. Ettől függetlenül helyesnek tartom a táska visszavonását, mert míg ez a jel Ázsiában hétköznapos, addig itt Európában fájdalmas sebeket téphet fel.

 • 2007.09.25 11:26:20sultzoldparadicsom

  szerintem akit a kereszt alatt kiirtottak azoknak nev a vallás jele volt a kereszt, de mindegy...

  a lényeg ez az örökös zsidó hiszti, mindenkinek mást jelen fájdalmas sebet, akinek a nagymamája aschwitzban hal meg annak az, akinek meg a gulágon annak meg más, mindenbe bele lehet magyarázni mindent, csak fantázia kérdése

 • 2007.09.25 15:56:48sklasse

  Ettől eltekintve ez a táska pöpec.

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta