Ezzel a trükkel még finomabb lesz a főtt kukorica

Próbáld ki az amerikaiak titkos fegyverét! Némi vaj és tej hozzáadásával a főtt kukorica olyan puha, finom és zamatos lesz, mint korábban még soha.

A kukoricafőzés nem nagy tudomány, de azért itt van néhány trükk, amit a siker érdekében bevethetsz. A tej és vaj kombó előnye, hogy az előbbi kellemesen megpuhítja a szemeket, míg az utóbbi csodás ízt kölcsönöz nekik. A Lifehacker szerint a főtt kukorica elkészítése így sem tart 15 percnél tovább, szóval még csak nem kell is különösebben erőfeszítéseket tenned érte.

A cikk az ajánló után folytatódik

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Így lesz a legfinomabb

A módszer sikerének záloga, hogy a főzés során a tej és a vaj keveréke átjárja a magokat, így azok kivételesen lédúsak és ízletesek lesznek. Ha szeretnél némi pluszpikantériát adni a kukoricának, megszórhatod egy kevés fűszerrel, vagy megtoldhatod akár némi extra vajjal is, (ebben az esetben kevesebb tej is elegendő), hogy még zamatosabb legyen.

Imádni fogod
Imádni fogodKucherAV / Getty Images Hungary

Az alaprecepthez a következő hozzávalókra lesz szükséged:

  • 6-8 cső kukorica
  • 4-5 csészényi víz
  • 1 csészényi tej
  • 1 „rúd” (kb. 8 evőkanálnyi) sózott vaj

Ha minden megvan, először távolítsd el a kukorica héját (és haját), illetve esetleg vágd félbe a csöveket, vegyél elő egy közepes-nagy edényt, nagyjából a feléig töltsd fel vízzel és forrald fel. Ezután add hozzá a vajat és a tejet, vedd lejjebb a lángot, hogy épp csak gyöngyözzön a víz, majd tedd bele a kukoricát. Főzd körülbelül 6 percig, zárd el a tűzhelyet, és hagyd 3 percen át hűlni. Ezzel kész is vagy! Miután kivetted a kukoricát a vízből, ízlés szerint sózd meg, és már fogyaszthatod is!

Oszd meg másokkal is!
Mustra