Így varázsolhatod patyolat tisztává a mocskos sportcipőket

De mielőtt más cipőjével játszadoznál, kérj engedélyt! Van, aki koszosan szereti.

Az újonnan beszerzett fehér vászoncipők általában csak egy-két hétig fehérek, utána előbb szürke, majd egyre sötétedő barnás színárnyalatot kezdenek ölteni. Ezt tulajdonképpen egy egyet fizet, hármat kap akcióként is értelmezhetjük, de ha valaki mégis ragaszkodik a fehérhez, a speciális tisztítószerek vásárlásához pedig nem fűlik a foga, otthon is gyorsan kitisztíthatja a sportcipőit. 

És egy kis hintőpor

Az előtte-utána képpel is megspékelt tweet révén gyorsan népszerűvé vált módszert egy texasi egyetemistának köszönhetik az igaztalan Converse viselők. A szemlátomást csodákra képes módszer pedig így szól: keverj össze egy rész szódabikarbónát és másfél rész mosóport, sikáld le a koszos sneakert egy fogkefével, öblíts, mosd ki a cipőket a mosógépben, majd hints rájuk babahintőport és hagyd őket megszáradni.

Magadnál vagy?! Végre jó koszos lett!

A lány által kipucolt klasszikus fehér Chuck Taylorokról egyébként a Converse szóvivőjét is megkérdezték azóta, a Converse azonban – a Chuck rajongók nagy örömére – nem igazán repesett az örömtől a trükk láttán. Szerintük ugyanis a megviselt, megtépázott, mindenféle sérülést és elszíneződést összeszedett vászoncipők az igaziak, egy Chuck ugyanis „úgy lesz igazán cool, ha hagyják természetesen megöregedni”. Ámen. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek