LÁJFHEKK

Így veheted fel a harcot a bebüdösödött hűtőddel

2017. szeptember 16., szombat 13:18

Egy trükk arra az esetre, ha a rohadó zöldségek eltávolítása és a mosogatószer sem segít.

Sok esetben még a látszólag tiszta és töküres hűtők ajtajának kinyitásakor is megcsapja az ember orrát valamilyen furcsa szag, még azután is, hogy eltávolítottuk a savanyúkáposztával jól megtömött befőttesüvegből hónapokkal azelőtt kiszivárgott, lassan de biztosan halmazállapotot váltó dzsuvát. A Good Housekeeping Institute szerint ebben az esetben segíthet a jó öreg szódabikarbóna. 

Ha egy kisebb mocsárral vagy esőerdővel van dolgunk, lehet, hogy elkéstünk persze, de ha csak szagokról van szó, elég lemosni a hűtőszekrény falait, polcait és az ajtó szélét egy adag szódabikarbónás vízzel, és máris tiszta lappal indulhatunk. Egy liter meleg vízhez 15 ml (körülbelül egy evőkanálnyi) szódabikarbónát kell hozzáadni a csodaszer elkészítéséhez. Azt megakadályozandó, hogy ismét hasonló csávába keveredjünk, egy adag nyitva hagyott szódabikarbóna elhelyezését javasolják egyébként a britek. Ahhoz, hogy tartósan távoltartsuk a szagokat, nagyjából három havonta érdemes kicserélni a szagelszívó szódabikarbónát.

shutterstock 561872713

Persze emellett sem árt időnként lemosni és szárazra törölni a hűtőt, ha pedig igazán profi megoldásra vágyik valaki, még mindig vehet hűtődezodort.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta