LÁJFHEKK

Holnaptól búcsút inthetünk a virsliknek és a párizsiknak

2017. július 31., hétfő 16:04

Augusztus első napjától sok minden megváltozik azok életében, akik szívesen fogyasztanak olyan húsipari termékeket, mint a párizsi, a májkrém vagy a virsli.

Augusztus elsejével életbe lép a Magyar Élelmiszerkönyv módosítása, melynek értelmében magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba, egészen pontosan a hazai termékeknek a korábbi 40 helyett 51 százaléknyi húst kell tartalmazniuk. Két hónapja a Magyar Idők azt írta, hogy a gyártók közül egyesek a hústartalom emelésével módosítják a receptúrát, mások az eddigivel azonos minőség mellett a termék megnevezését módosítják majd, így virsli és párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók.

shutterstock 357959924

Vagyis nem tűnnek el az olcsó termékek, csak más néven kell majd keresni azokat. A Zoom.hu cikke szerint egyébként az egyéves türelmi idő utolsó napjaiban az üzletek óriási akciókkal próbálnak megszabadulni a megmaradt készletektől. A szabályozás persze a felvágottakat, a májkrémeket is érinti, meg persze a szalámikat is, és legnagyobb bajban talán a saját márkás termékek lesznek. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta